Tragedija u Podmoskovlju: Srušio se avion sa 71 putnikom

Avion sa 71 putnikom srušio se posle poletanja iz Moskve, javio je RT

Avion An-148 kompanije „Saratovske avijalinije“ nestao je sa radara dva minuta nakon poletanja sa aerodroma i sa njim je izgubljen kontakt.

„U 14.21 po moskovskom vremenu sa aerodroma Domodedovo poleteo je avion An-148 na letu 703 ’Saratovskih avijalinija‘ Moskva-Orsk. Prema preliminarnim podacima, u avionu je bilo 65 putnika i šest članova posade. Nekoliko minuta nakon poletanja izgubljena je radio-veza sa posadom aviona, a oznaka vazduhoplova nestala je sa radara. Prema preliminarnim podacima, veza je nestala u Ramenskom okrugu Podmoskovlja“, izjavila je Rosavijacija (savezna agencija za vazduhoplovni saobraćaj).

Predstavnik podmoskovskog odeljenja Ministarstva za vanredne situacije Rusije ranije je izjavio da se avion srušio i da je viđen iz vazduha u polju Ramenskog okruga u Podmoskovlju.

„Avion se srušio u blizini sela Argunovo. Mala je verovatnoća da su putnici i posada preživeli“, izjavio je izvor u službama za vanredne situacije.

On je dodao da su dva helikoptera Mi-8 sa spasiocima poletela sa aerodroma Čkalovski i Mjačkovo prema mestu rušenja An-148.

Na mesto pada krenule su vatrogasno-spasilačke jedinice Ministarstva za vanredne situacije, brigade hitne pomoći i druge spasilačke službe. Ukupno je angažovano 150 ljudi.

Avion je iz Moskve krenuo za grad Orsk, koji se nalazi u blizini granice između Kazahstana i Rusije.

 

Izvor Sputnjik, 11. februar 2018.

Dnevne vesti
Pratite nas na YouTube-u