Dodik: Najveća provokacija Srba od kraja rata

„Ova provokacija bez presedana samo je još jedan dokaz da Republika Srpska nema šta da traži u BiH“

Plakat sa mrtvačkom glavom i natpisom „četnici“ na ulazu u Ambasadu Srbije u Sarajevu i demonstracije radikalnih bošnjačkih hordi ispred zgrade te ambasade na Dan državnosti Srbije, navodno protiv zajedničke deklaracije srpskog naroda, najveća je provokacije upućena Srbima od završetka rata do danas, upozorio je Milorad Dodik.

„Ova provokacija bez presedana samo je još jedan dokaz da Republika Srpska nema šta da traži u BiH, koja je postala neodrživa za srpski narod, koji svoju slobodu mora da traži u drugoj formi, a nikako u BiH, ukoliko želimo da izbegnemo uvrede, provokacije i da živimo bez problema“, rekao je Dodik Srni.

Prema njegovim rečima, sudbina srpskog naroda i Srpske je potpuno neizvesna i teško održiva u ovakvoj BiH jer trpe ogromnu štetu, atakuje se na njihovu slobodu, identitet, dostojanstvo i održivost.

„Za to smo se mukotrpno izborili i to nećemo dozvoliti“, kategoričan je Dodik.

Predsednik Srpske je ocenio da ovakve ratnohuškačke poruke iz Sarajeva, koje su se danas čule ispred Ambasade Srbije, baš kada Srbija slavi svoj dan državnosti, jasno govore ko remeti mir i stabilnost u BiH i regionu.

„Sve to se dešava u vreme kada je Srbija, na čelu sa predsednikom Aleksandrom Vučićem, u više navrata dosad pružala ruku pomirenja sa željom da odnosi sa BiH budu u duhu stabilnosti, prijateljstva i uzajamnog razumevanja“, napomenuo je Dodik.

Predsednik Srpske je zaključio da poslednji događaji u Sarajevu govore da Vučiću u političkom Sarajevu nema ko da pruži ruku jer tamo očigledno nema iskrenih zagovornika mira, dobrosusedskih odnosa i stabilnosti.

Na ulazu u Ambasadu Srbije u Sarajevu nepoznata lica zalepila su juče plakat na kome je nacrtana mrtvačka glava, ispod koje piše „Četnici kostobacani“.

U organizaciji Bošnjačkog pokreta koji predvodi Sejfudin Tokić danas su ispred zgrade Ambasade Srbije u Sarajevu održani polučasovni protesti, a kao razlog navedeno je protivljenje zajedničkoj deklaraciji Srbije i Republike Srpske o očuvanju srpskog naroda.

 

Izvor Sputnjik, 15. februar 2018.

Dnevne vesti
Pratite nas na YouTube-u