Tači: Istina o ubistvu Olivera Ivanovića će nekoga boleti

Hašim Tači izjavio da su motivi ubistva Olivera Ivanovića ,,kriminalne, mafijaške prirode“.

Predsednik Kosova Hašim Tači izjavio je da će biti otkriveno ko su ubice lidera Građanske inicijative SDP Olivera Ivanovića, kao i da će istina nekoga boleti.

On je u intervjuu za N1 kazao da su motivi zločina kriminalne prirode.

,,Istraga o ubistvu Olivera Ivanovića se nastavlja. Za sada nema indicija koje bi aludirale na etnički motivisan slučaj, ali prve informacije ukazuju na kriminalne, mafijaške motive. Sarađivaćemo sa srpskim vlastima, kako bi dobili adekvatne informacije. Istina ce izaći na videlo, iako će nekoga to boleti“, rekao je Tači.

Tači je kazao da se radi o preliminarnim podacima istražnih organa.

,,Dalje ne mogu da govorim. Tu su i relevantne institucije koje će dati svoje rezultate. Međutim, možda postoje i kriminalne strukture povezane sa određenim političkim krugovima“, izjavio je on.

Ceo intervju o ubistvu Olivera Ivanovića, koji je predsednik Kosova Hašim Tači dao za N1, biće emitovan u subotu na toj televiziji.

Oliver Ivanović ubijen je 16. januara u Kosovskoj Mitrovici, ispred kancelarije svoje građanske inicijative ,,Srbija, demokratija, pravda“. Prema podacima sa obdukcije, Ivanović je pogođen sa šest metaka iz ,,duge devetke“, a nedaleko od mesta ubistva pronađeno je zapaljeno vozilo.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je odmah da je ubistvo Olivera Ivanovića teroristički akt i da će se Srbija prema tom aktu tako i odnositi, kao i da Srbija zahteva da učestvuje u istrazi ubistva Ivanovića, ali su kasnije prištinski zvaničnici odbacili tu mogućnost, navodeći da će samo razmenjivati informacije o slučaju sa srpskom stranom.

Podsećamo, Ivanović je ranije izjavio da se plaši mogućeg atentata, dok je za ,,Vreme“ rekao da na Kosovu postoji neverovatan osećaj ugroženosti i straha kod naroda.

Kako je naveo, ,,ljudi se ne boje Albanaca, nego Srba, lokalnih kabadahija i kriminalaca koji se voze u džipovima bez tablica, a policija ne reaguje“.

Osim toga, Ivanovićeva supruga je nakon ubistva izjavila da se ,,zna ko je to uradio“.

 

Izvor Beta/B92, 16. februar 2018.

Dnevne vesti
Pratite nas na YouTube-u