Vulin: Ovakvi pokušaji upada u Vojsku Srbije odavno nisu zabeleženi

„Sve naše bezbednosne strukture su uključene u rešavanje ovih slučajeva, a vrhovni komandant Vojske Srbije se redovno izveštava“

Ministar odbrane Aleksandar Vulin izjavio je danas da su pripadnici Vojne policije juče i danas uhapsili osmoro stranih državljana jer su pokušali da neovlašćeno snimaju vojne objekte i pokušali da neovlašćeno uđu u vojne objekte, gde je ulaz civilima strogo zabranjen.

„Nadležne službe rade na rasvetljavanju svih ovih događaja, i kada budemo doneli odgovarajuće zaključke, obavestićemo javnost. Ja ne želim ovome da pridajem veći značaj nego što jeste, ali moram da kažem da ne verujem u slučajnost i da ovako veliki broj stranih državljana i ovako veliki broj upada ili pokušaja upada u prostore koje kontroliše Vojska Srbije odavno nije zabeležen“, naglasio je ministar Vulin.

Prema rečima ministra odbrane, građani mogu da budu mirni i pouzdani u svoju vojsku, jer su svi nadležni organi, kao šo se vidi, veoma efikasni, veoma budni i vode računa o bezbednosti vojnih objekata, kao i o bezbednosti svakog našeg građanina.

„Sve naše bezbednosne strukture su uključene u rešavanje ovih slučajeva, a vrhovni komandant Vojske Srbije se redovno izveštava“, naveo je Vulin.

 

Izvor Sputnjik, 19. februar 2018.

Dnevne vesti
Pratite nas na YouTube-u