Vučić o uhapšenom marincu: Bio član ,,Tima 6″ koji je jurio Bin Ladena

,,Nisam siguran da ne bih ugrozio pozicije Srbije ukoliko bih o tome javno govorio“

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da ima faktora spolja kojima ne odgovara stabilan region i s tim u vezi izneo podatak da je u Srbiji uhapšena osoba koja je pripadala ,,Timu 6″ koji je jurio Osamu Bin Ladena u Avganistanu.

— Ja danas nažalost ne smem o tome otvoreno da govorim, mislim da znam kome odgovara a kome ne dogovara, ali nisam siguran da ne bih ugrozio pozicije Srbije ukoliko bih o tome javno govorio. Nisam siguran da svima odgovara stabilnost. Mislim da ima i faktora spolja koji ne žele tu stabilnost – naglasio je on u emisiji ,,Ćirilica“.

— Zamislite da vi nađete tipa iz Tima 6, koji je jurio za Bin Ladenom u Avganistanu i nađete ga sa brušenim pištoljem ovde i nađete kriminalne veze koje su mu dostavile taj brušeni pištolj i uhapsite te Srbe koji su to dostavljali, a oni ćute svi kao zaliveni, neće da govore zašto je trebalo da se upotrebi. Pa nije valjda da je trebalo da se upotrebi za upucavanje soma ili smuđa u Dunavu… – kazao je predsednik.

Kako kaže, međutim, narod je pametan i zna da niko ko je jedan od najpoznatijih specijalaca nije došao iz San Dijega u Srbiju tek tako.

KO JE UHAPŠENI MARINAC?
Američki državljanin koji je pre nekoliko dana uhapšen u Beogradu je Danijel Korbet, bivši američki marinac, pripadnik elitne jedinice ,,Foke“, zaposlen u firmi ,,Rejven militari“, čiji je suvlasnik Džej Futlik, nekadašnji specijalni asistent Bila Klintona.

 

Izvor Tanjug/Blic, 20. februar 2018.

Preporučujemo
Pratite nas na YouTube-u