Šešelj i Obradović: Ko je Vučićev a ko Ljotićev

Oštar TV duel lidera radikala i Dveri

U vatrenom političkom tv duelu „bez pardona“ su „argumente“ i optužbe razmenili lider SRS Vojislav Šešelj i lider Dveri, Boško Obradović. O beogradskim izborima se govorilo tek sporadično.

Duel na kome je trebalo da se govori o izborima u Beogradu, na kojima obe stranke imaju svoje liste, počeo je Obradović, koji je susret sa liderom radikala otvorio primedbom da je to prvi javni susret vlasti i opozicije, a da je Šešelj došao kao predstavnik vlasti i politički otac lidera SNS Aleksandra Vučića.

„Beogradski izbori su prilika da građani glasaju između kadrova Demokratske stranke, sada preobučenih u SNS ili stranaka oko Dragana Đilasa, takođe svojevremeno člana DS, ili pak istinske alternative i opozicije – koalicije Dosta je bilo (DJB) i Dveri, koji nikada nisu bili na vlasti“, rekao je Obradović.

Obradović je na pitanje otkud Dveri s DJB, odgovorio da je to posledica njihovog zajedničkog rada u Skupštini Srbije protiv režima Aleksandra Vučića, priznanja Kosova i ulaska u NATO.

Vojislav Šešelj je odgovorio da je „svoj čovek“, da nikoga drugog tu ne predstavlja a ni da Aleksandar Vučić nije njegov učenik, jer „da jeste ne bi promenio stanku, ideologiju i okrenuo se EU“.

„Sledbenik ste vi, i to Dimitrija Ljotića, jugoslovenskog fašiste sa ideologijom Musolinija i Hitlerovog sluge koji je pomagao nacistima u streljanju đaka u Kragujevcu“, rekao je Šešelj.

Onda je počeo da „propituje“ Obradovića oko finansiranja stranke, plaćana advokata, para iz dijaspore, Hilandara…

Obradović je odgovorio citatima iz knjiga o Šešelju kao agentu CIA i srpskog DB-a, koje su pisali bivši Šešeljevi saradnici, koji su u njegovu korist svedočili i u Haškom tribunalu.

Vojislav Šešelj je u raspravi izjavio da je normalno da će, ako radikali pobede u Beogradu, zapošljavati stranačke kadrove gde god je moguće osim ako baš mora preko javnog konkursa.

Boško Obradović je na to odgovorio da je takvo stranačko a ne profesionalno zapošljavanje srž uzroka propasti Srbije, i da ovakvo priznanje Šešelja smatra nečuvenim.

Emisija u kojoj praktično nije bilo razgovora ni o izborima generalno ni o beogradskim posebno, Šešelj i Obradović su završili „časteći se“ ko je čija „pudlica“. Na Obradovićevu primedbu da je Šešelj po povratku iz Haga postao „Vučićeva pudlica“, ovaj je odgovorio da po prirodi može biti samo šarplaninac „jer kad ugrize kida meso“, a da je pudlica Obradović, jer „samo kevće“ a nema posledica.

U trenucima kada je već krenula odjavna špica emisije, a suparnici su i dalje govorili jer nisu želeli da prekinu „raspravu“, Šešelj je negirao da postoji dokument da mu je četnički vojvoda iz Drugog svetskog rata Momčilo Đujić oduzeo 1998. godine titulu vojvode, datu 1990.

ŠEŠELj: NEĆEMO RUŠITI VUČIĆA
Šešelj je kazao da Vučića radikali „neće rušiti na ulici“ sve dok odoleva da prizna Kosovo kao nezavisno i dozvoli njegov ulazak u međunarodne institucije, i dok Srbija ne uđe u NATO.

 

Izvor Mondo, 25. februar 2018.

Dnevne vesti
Pratite nas na YouTube-u