Dačić: Nema te šargarepe EU zbog koje bismo se odrekli Kosova

Šef srpske diplomatije izjavio da Srbija ,,neće odustati od ZSO po cenu kraha dijaloga“

Nema te ,,evropske šargarepe“ iz EU, zbog koje bi Srbija dobrovoljno pristala da se odrekne Kosova i Metohije, kaže srpski šef diplomatije Ivica Dačić.

— Licemerno je da pojedini krugovi u Briselu od nas očekuju istorijski harakiri, a ni oni sami unutar EU nemaju jedinstven stav kada je reč o kosovskom pitanju – rekao je Dačić.

Govoreći o današnjem nastavku briselskog dijaloga Beograda i Prištine, Dačić je rekao za ,,Večernje novosti“ da srpska strana ne pristaje na bilo kakve prepravke već dogovorenog sporazuma o zajednici srpskih opština (ZSO).

Dačić je ocenio da u delu međunarodne zajednice i u Prištini postoji očigledna težnja da se Srbi na severu Kosova i Metohije proglase za destabilizujući faktor.

— Mislim da se igraju vatrom, koju raspiruje i nečinjenje EU kada je reč o ZSO, od koje sigurno nećemo odustati po cenu kraha dijaloga – poručio je Dačić za ,,Večernje novosti„.

Komentarišući izjavu albanskog premijera Edija Rame o jednom predsedniku za Albaniju i Kosovo, Dačić je rekao da je to još jedna potvrda velikoalbanske politike, koja je veoma živa i prisutna kod svih albanskih političara.

 

Izvor Srna/Blic, 26. februar 2018.

Dnevne vesti
Pratite nas na YouTube-u