Šerbedžija: Laž je da sam tražio da glumim u filmu o Jašariju

„To je pokušaj tog mladoga režisera da skrene pažnju na sebe i na svoj projekat, zloupotrebljavajući moje ime“

Proslavljeni svetski i jugoslovenski glumac Rade Šerbedžija demantovao je, kao običnu laž, medijske napise da se nudio „nekom mladom albanskom filmskom režiseru“ da igra u njegovom filmu o Ademu Jašariju.

„Povodom napisa u ’Telegrafu‘, a verovatno i u još nekim novinama, koje nisam čitao, jer sam u Los Anđelesu, gde snimam jednu TV seriju i nemam vremena da se bavim medijskim spletkama, da sam se ja, preko moga prijatelja Envera Petrovcija, nudio nekom mladom albanskom filmskom režiseru da igram u njegovom filmu o Jašariju, izjavljujem da je to jedna obična laž“, poručio je Šerbedžija.

U pisanoj izjavi ocenio je da je „to pokušaj tog mladoga režisera da skrene pažnju na sebe i na svoj projekat, zloupotrebljavajući moje ime“.

„Sasvim je besmisleno meni nuditi da igram tu ulogu, kao što je i sasvim besmisleno da bi bilo ko mogao da poveruje da bih ja takvu ponudu prihvatio“, naglasio je Šerbedžija, kome je, ipak, drago „što je većina srpske štampe pravilno procenila tu priču“.

„Tome mladom filmskom režiseru mogao bih da poručim da sam bio prijatelj mnogih velikih albanskih glumaca, Bekima Fehmijua, Faruka i Istrefa Begolija, Envera Petrovcija i mnogih drugih… I da ih sve nosim u srcu i svome pamćenju, ne samo kao veličanstvene umetnike, nego kao časne i divne ljude, koji su bili ponositi i istinoljubivi“, istakao je Šerbedžija.

„Ako se želi baviti pravom umetnošću taj mlađani filmski režiser mora da zna da je istina prvi uslov da se postane umetnik“, napomenuo je Šerbedžija.

 

Izvor Fonet/RTS/Sputnjik, 08. mart 2018.

Dnevne vesti
Pratite nas na YouTube-u