Nenad Popović: NATO preti čitavom srpskom narodu

,,Ne pamti se da je jedan vojni savez čitav jedan narod proglasio problemom“

Srbija treba hitno da traži od generalnog sekretara NATO-a Jensa Stoltemberga objašnjenje da li on i politički vrh tog saveza stoje iza stava da je čitav srpski narod za njih problem na Balkanu, poručio je ministar Nenad Popović.

Popović je saopštio da optužbe i pretnje upućene Srbiji i čitavom srpskom narodu od strane NATO-a, koje je u ime tog vojnog saveza izrekao njegov komandant za Evropu Kurtis Skaparoti, potvrđuju svu opravdanost vođenja samostalne i suverene politike Srbije, ali i njene pozicije vojne neutralnosti.

„Zbog naše suverene politike, odbrane naših ključnih nacionalnih interesa po pitanju Kosova i Republike Srpske, i našeg prijateljstva sa Rusijom, NATO je Srbiju i čitav srpski narod ocenio kao problematične za region Balkana. Ne pamti se da je jedan vojni savez čitav jedan narod proglasio problemom. Nažalost, metode rešavanja problema koje primenjuje NATO poznate su celom svetu i zato tu ocenu moramo da tretiramo kao ozbiljnu pretnju našoj državi i našem narodu“, rekao je Popović.

Srpski ministar i lider Srpske narodne partije ocenjuje da je NATO–u, kada su u pitanju pretnje Srbiji, omiljen mesec mart.

„Pre devetnaest godina su nas baš u mesecu martu brutalno bombardovali, tražeći predaju Kosova. Srbija treba najodlučnije da odbaci ovakve neprimerene optužbe i da od generalnog sekretara NATO-a Jensa Stoltemberga hitno traži objašnjenje da li on i politički vrh tog saveza stoje iza stava da je čitav srpski narod za njih problem na Balkanu“, zaključio je Popović.

 

Izvor Sputnjik, 11. mart 2018.

Dnevne vesti
Pratite nas na YouTube-u