Benon: Rusija je prirodni saveznik Zapadu, neprijatelji su Kina, Turska i Iran

,,Nema smisla brinuti za Krim koji je pao u ruke Rusije, jer se pravi neprijatelji nalaze u Pekingu, Teheranu i Ankari“

Rusija je prirodni saveznik SAD i zapadnog sveta koji je primoran da se štiti od pravih i realnih protivnika, a to su Kina, Iran i Turska, izjavio je bivši savetnik američkog predsednika za politička i strateška pitanja Stiven Benon.

„Borio sam se sa Rusima za vreme Hladnog rata kada sam bio oficir u podmornici, a zatim sam u Pentagonu radio na razoružavanju. Poznajem ih i znam da Rusija ima niži BDP nego što je to slučaj sa, recimo, Italijom ili državom Njujork. Rusija nije u stanju da nam preti sve dok je naš prirodni saveznik“, rekao je on.

Istovremeno, naglasio je Benon, nema smisla brinuti za Krim koji je pao u ruke Rusije, jer se pravi neprijatelji nalaze u Pekingu, Teheranu i Ankari, a kao primer naveo je projekat „Put svile“, koji će objediniti sve te tri zemlje koje su ujedno i ratne civilizacije i u suprotnosti sa jevrejsko-hrišćanskom kulturom.

„Rusija je bela i antiislamska zemlja koja pripada našem evroameričkom svetu, koji mora da se čuva realnih protivnika“, istakao je Benon.

Benon je bio ključni igrač u timu Donalda Trampa za vreme njegove predizborne kampanje i smatra se da je upravo on pomogao Trampu da postane predsednik.

 

Izvor Sputnjik, 12. mart 2018.

Preporučujemo
Pratite nas na YouTube-u