Tramp sprema nove izmene u svom timu?

Smena Reksa Tilersona bi, umesto kao izuzetak, mogla ubrzo da se pokaže kao deo šireg procesa

Američki predsednik sprema još smena u svom timu. Kako tvrdi „Vašington post“ Tramp će najpre zameniti svog savetnika za nacionalnu bezbednost, H.R. Mekmastera.

Prema tvrdnjama tog lista, ta smena neće uslediti odmah. Takođe, kako piše „Vašington post„, pozivajući se na svoje izvore, to nije jedina izmena koju planira Tramp, koji je iznenadio svet smenivši iznenada državnog sekretara Reksa Tilersona pre par dana.

Navodno, na Trampovom spisku su i bivši ambasador SAD u UN Džon Bolton i Kit Kelog, šef Veća za nacionalnu bezbednost. „Veoma sam blizu onoga što želim da postignem u svom kabinetu“, napisao je Tramp nedugo nakon što je Tilersona zamenio dotadašnjim šefom CIA Majkom Pompeom.

Kako tvrdi „Vašington post“ Tramp neće naglo smeniti Mekmastera, da ga ne bi ponizio u javnosti, već polako i temeljno priprema njegovu smenu i traži mu zamenu, ističe „Post“.

Naime, Mekmaster je general sa tri vojne zvezde, ali je, što se Trampa tiče, previše rigidan i njegovi izveštaju koji podnosi šefu države su predugački za slušanje. To je, navodno, Tramp rekao najbližim saradnicima.

Bela kuća za sada nije reagovala na te tvrdnje, prenosi Rojters pisanje „Posta“.

 

Izvor B92, 16. mart 2018.

Dnevne vesti
Pratite nas na YouTube-u