Ubio se pilot osumnjičen za obaranje malezijskog aviona u Donbasu

Supruga kontroverznog pilota saopštila da je ,,bio depresivan i imao neprijatnosti na poslu“

U gradu Nikolajevu se ubio – hicem iz pištolja u srce – bivši pilot Vazdušnih snaga Ukrajine 29-godišnji Vladislav Vološin. Naoko, crnohronička vest koja nije od značaja ni za koga izvan te zemlje, a nije tako.

Vološin je bio čovek za koga se sumnjalo da je 17. avgusta 2014-te uništio malezijski Boing koji je leteo iz Amsterdama za Kuala Lumpur. Bio je to let MH-17 koji se iznad Donbasa kobno završio za svih bezmalo 300 ljudi koji su se nalazili u tom avionu.

Tokom nekoliko poslednjih meseci, Vološin je bio vd direktora vojnog aerodroma kod Nikolajeva.

Kako je saopštila ukrajinska policija, Vološin je izvršio samoubistvo u momentu dok se u kući nalazila cela njegova porodica.

Njegova supruga je prva utrčala u sobu u kojoj je izvršio samoubistvo i odmah pozvala hitnu pomoć i policiju.

Vološin je ubrzo umro u hitnoj pomoći Nikolajeva.

Njegova supruga je otkrila da je imao „neprijatnosti na poslu“ i da je bio depresivan.

On je pilotirao jurišnim avionom Su-25 iz sastava 225-te Nikolajevske brigade taktičke avijacije.

Učestvovao je u vazdušnim udarima po Donbasu 2014-te za šta je od Petra Porošenka dobio Orden za hrabrost ІІІ stepena.

Ukrajinsku armiju je napustio u januaru.

Njegov prethodnik na položaju direktora nikolajevskog aerodroma, Mihail Galajko, bio je optužen za uzimanje mita – ubrzo nakon što je odbio da potpiše „papire“ koji su se ticali rekonstrukcije aerodroma.

Vološin je te „papire“ odmah potpisao.

Postoje ozbiljne sumnje da je svojim Su-25 – raketom vazduh-vazduh – oborio malezijski putnički avion i da je to bila „provokacija po naređenju“ u funkciji demonizovanja Rusije i „donbaskih separatista“.

Postoje, pored ostalog, svedočenja da je Vološinov avion leteo u vreme tragedije malezijskog Boinga i da se on na matični aerodrom vratio „čudan“.

Možda se radi o slučajnoj vremenskoj povezanosti, ali je činjenica da je Vološin pucao u vlastito srce samo tri dana nakon što je istraga o tragediji malezijskog Boinga, koja se vodi u Holandiji, počela da odustaje od besprizivnog optuživanja snaga Donjecke Republike, a posredno i Rusije, za obaranje tog aviona raketnim sistemom „Buk“…

 

Izvor Fakti, 18. mart 2018.

Dnevne vesti
Pratite nas na YouTube-u