Vojska Srbije dobija ,,antonove“ (VIDEO)

„Naše vazuduhoplovstvo je spaseno“, saopštio je ministar odbrane Aleksandar Vulin

Dva transportna aviona An-26 dolaze u Srbiju u okviru paketa vojno tehničkog sporazuma šefova država Ruske Federacije i Republike Srbije, potvrdio je za Sputnjik ministar odbrane Aleksandar Vulin.

On je tokom obilaska radova na aerodromu „Batajnica“ na remontu i modernizaciji aviona MiG-29, koji su stigli iz Rusije, i prijema školskih aviona tipa „Lasta“ koji su uvedeni u upotrebu RV i PVO, potvrdio ranije pisanje Sputnjika o dolasku ruskih transportera u okviru tzv. „ruskog paketa“ u kome su pored remontovanih „migova“ i tenkovi T-72 i oklopna vozila BRDM-2M ali i dva transportna aviona srednje nosivosti An-26.

„Sve što je dogovoreno između dva vrhovna komadanta ispoštovano je u dan, i veoma sam zadovoljan zbog toga, tako će biti i sa ovim delom sporazuma i bićete veoma brzo obavešteni. Posebno me raduje prijem šest novih vazduhoplova tipa ’Lasta‘ u naoružanje naše vojske. Reč je o školskim avionima koji su produkt naše pameti od projektovanja do izrade“, rekao je ministar Vulin.

Na naše pitanje o remontu sofisticiranih delova aviona MiG-29 koji su u hangarima batajničkog aerodroma, ministar odbrane je potvrdio da se taj proces odvija prema planu u Rusiji i da će svi radovi biti privedini kraju kako je planirano.

„Ovo je veliki dan za naše vazuduhoplovstvo i oružane snage i svakog građanina naše zemlje jer se vidi koliko napredujemo i da smo sve sigurniji i zaštićeniji. Do kraja godine svi avioni će biti operatvni i podignuti na nivo generacije 4+“, naglasio je Aleksandar Vulin.

Na pitanje kako ocenjuje našu avijaciju kada se zaokruži ceo proces, ministar je kratko odgovorio:

„Naše vazuduhoplovstvo je spaseno“.

 

Izvor Sputnjik, 19. mart 2018.

Dnevne vesti
Pratite nas na YouTube-u