Ana Brnabić najavljuje smenu Zorane Mihajlović?

„Neki imaju suviše samopromocije i guraju ličnu agendu, a ne vladinu. I građanima je dosta toga“

Rekonstrukcija je neophodna da bi vlada funkcionisala kao tim, i želim da počne što pre i što pre se završi, izjavila je premijerka Srbije Ana Brnabić.

Kako je rekla, rekonstrukcija je neophodna kako se „ne bi ugrozilo efikasno funkcionisanje vlade“.

Zato je, kaže, i zamolila predsednika Srbije Aleksandra Vučića da se sastanu u najkraćem roku po njegovom povratku iz Brisela, kako bi se sa njim konsultovala u vezi sa personalnim rešenjima.

Brnabićeva je na pitanje novinara rekla da misli da u vladi postoje oni kod kojih je prevelika sujeta, koji nisu timski igrači i imaju možda malo više samopromocije, dok je njen prvi i osnovni kriterijum da ima timske igrače koji sve podređuju timu.

„Imaju suviše samopromocije i guraju ličnu agendu, a ne Vladinu“, rekla je Ana Brnabić i ocenila da je građanima dosta toga i da to može da izgleda kao „da su građani tu zbog nas, a ne mi zbog njih“.

Navela je da je „Vlada tu samo zbog građana i njih ne treba da brine ko se sa kim voli ili ne voli u Vladi i ko se sa kim svađa i najbolje svađa, i to ne treba da zanima građane“.

Na pitanje da kaže na koga je mislila ona je odgovorila da je dovoljno rekla i da je njen prvi kriterijum pri izboru članova Vlade da ima timske igrače koji sve podređuju zajedničkom cilju.

Nešto ranije, Ana Brnabić je za Tanjug rekla da će vlada funkcionisati kao tim, „bez sujeta i promovisanja ličnih agendi“ ili da „ona ne mora da bude predsednica Vlade“.

 

Izvor Beta/Tanjug/B92, 20. mart 2018.

Preporučujemo
Pratite nas na YouTube-u