Ana Brnabić o rekonstrukciji vlade čim dođe Vučić

,,Fokus mi je na ubrzanju ekonomskog rasta i povećanju zaposlenosti, posebno kod mladih“, rekla je premijerka

Čim se predsednik Aleksandar Vučić vrati iz Brisela, zamoliću ga da razgovaramo o rekonstrukciji Vlade, izjavila je premijerka Srbije Ana Brnabić i istakla da je rekonstrukcija neophodna kako bi Vlada funkcionisala kao tim.

„Zamoliću predsednika Vučića da razgovaramo o rekonstrukciji Vlade i personalnim rešenjima, čim se on vrati iz Brisela“, izjavila je premijerka za Tanjug.

Brnabić je podsetila da je prihvatila mandat na molbu Vučića zato što „zna koliko mu je stalo do napretka Srbije“, ali da Vlada mora da bude tim, jer bez tima nema rezultata.

„Funkcionisaćemo kao tim, bez pojedinačnih sujeta i promovisanja ličnih agendi i imaćemo rezultate, ili ja ne moram da budem predsednica Vlade“, istakla je premijerka.

„Razgovore o rekonstrukciji Vlade, predsednik Srbije i ja započinjemo u najkraćem mogućem roku“, zaključila je Brnabić.

NAJVEĆI PROBLEM KAŠNjENjE U PROJEKTIMA
Premijerka je u izjavi za “Srpski telegraf” ocenila i da je u pogledu rada pojedinih resora najveći problem što se infrastrukturni projekti ne sprovode „dovoljno brzo“.

Ona je objasnila da su kriterijumi za ocenu rada ministara efikasnost, ostvarenje ciljeva, timski duh i posvećenost timu i zajedničkim ciljevima.

„Fokus mi je na ubrzanju ekonomskog rasta i povećanju zaposlenosti, posebno kod mladih. Veoma mi je važno da se nastave započeti infrastrukturni projekti, reforma obrazovanja, javne uprave i da brže idemo u reforme koje obezbeđuju vladavinu prava, efikasno i odgovorno sudstvo“, kazala je Ana Brnabić.

Brnabić je ocenila i da proces javnih nabavki nije dovoljno efikasan i transparentan.

„Nemamo dovoljno kvalitetnih firmi za projektovanje, tehnički projekti se vraćaju na doradu i po nekoliko puta. Fale nam i kvalitetne izvođačke firme. Na svakom pojedinačnom koraku u ovom procesu imamo problem, a infrastrukturni projekti su ključ za brži rast“, rekla je Ana Brnabić.

 

Izvor Beta/Tanjug/N1, 20. mart 2018.

Dnevne vesti
Pratite nas na YouTube-u