Tramp: Čestitao sam Putinu, uskoro ćemo se sastati

Možda ćemo se sastati u bliskoj budućnosti, kako bismo razgovarali o trci u naoružanju, Ukrajini, Siriji, Severnoj Koreji, kao i o drugim pitanjima

Američki predsednik Donald Tramp izjavio je da se trka u naoružanju između Rusije i SAD otima kontroli i da o tome planira da razgovara sa ruskim liderom Vladimirom Putinom.

„Razgovarao sam telefonom sa predsednikom Putinom i čestitao mu pobedu. Možda ćemo se sastati u bliskoj budućnosti, kako bismo razgovarali o trci u naoružanju, Ukrajini, Siriji, Severnoj Koreji, kao i o drugim pitanjima“, rekao je Tramp tokom susreta sa prestolonaslednikom Saudijske Arabije Muhamedom ibn Salmanom Tramp.

„Znate da je on (Putin) izjavio da nije dobro učestvovati u trci u naoružanju. Potrošićemo više od 700 milijardi dolara na modernizaciju vojske ove godine. Nastavićemo da jačamo više nego bilo koja druga zemlja i nećemo dozvoliti ikome da nam priđe. Očekujem da se u bliskoj budućnosti sastanemo i razgovaramo, između ostalog i o trci u naoružanju, koja se, kao što znate, otrgla kontroli“, kazao je američki predsednik.

Ranije je Kremlj saopštio da je Donald Tramp pozvao Vladimira Putina kako bi mu čestitao reizbor na mesto predsednika Rusije.

Vladimir Putin je na izborima koji su u Rusiji održani u nedelju osvojio više od 76 odsto glasova birača. To je najbolji rezultat nekog predsednika u istoriji parlamentarizma u Rusiji.

 

Izvor Sputnjik, 20. mart 2018.

Dnevne vesti
Pratite nas na YouTube-u