Slučaj ,,Skripalj“ možda povezan sa Bregzitom?

Ruski zvaničnik izneo sumnju o umešanosti britanske vlade u trovanje Sergeja Skripalja

Ruski ambasador u EU Vladimir Čižov izjavio da je skandal u vezi s trovanjem bivšeg ruskog špijuna Sergeja Skripalja možda izazvala Vlada Velike Britanije.

Čižov smatra da je Britanija to mogla da uradi u nastojanju da pažnju javnosti skrene s političkog škirpca do kojeg je doveo Bregzit.

„Ako analizirate moguće motive iza ovakvog ponašanja, mislim da će svaki nepristrasni posmatrač zaključiti da je trenutna situacija više nego čudna zbog previše podudaranja. Mislim da iza toga stoji čitav niz političkih faktora. Setite se samo popriličnih poteškoća na koje britanska vlada nailazi u pregovorima sa EU o Bregzitu“, rekao je Čižov ruskim novinarima, prenosi Tass.

Bivši pukovnik ruske vojne obaveštajne službe GRU, Sergej Skripalj (66), i njegova ćerka Julija (33) nađeni su 4. marta u komi na klupi ispred tržnog centra u engleskom gradu Solsberiju.

Britanska policija je saopštila da su oni otrovani nervnim agensom, a Britanija je optužila Rusiju da stoji iza napada na Skirpalja i njegovu ćerku.

Skripalj i njegova ćerka su u kritičnom stanju posle napada, a Moskva je negirala bilo kakvu umešanost u napad.

 

Izvor Tanjug/B92, 20. mart 2018.

Preporučujemo
Pratite nas na YouTube-u