Tramp: Bolje je sa Rusijom biti prijatelj nego neprijatelj

Američki predsednik je, u svom stilu, odgovorio medijima glavnog toka zašto je važno imati dobre odnose sa Rusijom

Predsednik SAD Donald Tramp ne slaže se sa medijima koji su tražili od njega da kritikuje predsednika Rusije Vladimira Putina umesto da mu čestita pobedu na izborima.

„Pozvao sam ruskog predsednika Putina kako bih mu čestitao pobedu na izborima. Lažni mediji su poludeli, jer su želeli da ga ja kritikujem. Greše. Bolje je biti u dobrim odnosima sa Rusijom nego lošim“, napisao je Tramp na Tviteru.

On je kasnije objasnio da su prijateljski odnosi sa Rusijom neophodni kako bi se prevazišla kriza na Korejskom poluostrvu, razrešio konflikt u Ukrajini, bila uspešna borba protiv DAEŠ-a i prekinuta trka u naoružanju.

„Buš je pokušavao da uspostavi odnose, ali nije imao smelosti. Obama i Klinton su takođe radili u tom smeru, ali nisu imali energije ili hemije. Setite se samo ’resetovanja‘. MIR KROZ SNAGU“, napisao je američki predsednik.

Tramp i Putin su razgovarali sinoć telefonom. List „Vašington post“ piše, pozivajući se na curenje informacija iz Bele kuće, da su Trampu savetnici preporučili da ne čestita Putinu pobedu na izborima 18. marta, ali ih Tramp nije poslušao. Šef adminsitracije Bele kuće Džon Keli izjavio je da je iznenađen još jednim curenjem informacija o poverljivim razgovorima predsednika.

 

Izvor Sputnjik, 22. mart 2018.

Dnevne vesti
Pratite nas na YouTube-u