Pobeda čista kao suza

Ovo pišem pod punom odgovornošću kao neko ko je bio svedok odvijanja tih izbora u svojstvu posmatrača

Svako ko iznosi teze da je Vladimir Vladimirovič Putin predsedničke izbore u Ruskoj Federaciji dobio nekakvim nelegalnim sredstvima jednostavno rečeno laže. Ovo pišem pod punom odgovornošću u svakom pogledu kao neko ko je bio svedok odvijanja tih izbora u svojstvu posmatrača.

POSLEDNjI TRZAJI
Svakako, ovo nije tema koja bi nešto naročito trebalo da zanima naše sugrađane, ali ona je odličan pokazatelj bestidne manipulacije tzv.građanske elite koja iz dubine duše mrzi svakog lidera koji nosi određeni autoritet i sprovodi politiku zaštite nacionalnih interesa.

Posmatrajući bes te samozvane elite u Moskvi, koja se pretežno sastoji od ultrabogatih oligarha koji su svoje bankovne račune nemilice uvećavali dok je Rusija propadala po raspadu SSSR, kao da sam gledao DOS-ovske prvoborce koji jednako na isti način kukaju i cmizdre jer Vučić pobeđuje u Srbiji. Na isti način kako se Vučiću osporavala ubedljiva pobeda u Srbiji, osporava se i Putinova pobeda u Ruskoj Federaciji.

Valjda zbog činjenice da tako strašan poraz propalih pljačkaških politika mnogo boli i što će i narednih godina svi ti koji su oglodali ruske i srpske budžete morati da budu van domašaja „košnice sa medom“. Njihovi poslednji trzaji su manipulisanje preko mreže njihovih medija kako su izbori bili pokradeni.

KLjUČNI DOKAZ „KRAĐE“
Tako su recimo Putinu pokušali da ,,dokažu“ kako se negde na nekom biračkom mestu jasno videlo da se ubacuju popunjeni listići u kutije. Jedino što namerno zaboravljaju da kažu je činjenica da je to snimak Ruske Centralne izborne komisije koja je pokrila više od 80 odsto biračkih mesta kamerama, te da je sam CIK prijavio tu nepravilnost i poništio izbore na tom biračkom mestu, inače jednom od preko 94 000 koliko ih ima u Rusiji.

Da rezimiramo, ključni ,,dokazi“ za navodnu Putinovu krađu su im bili snimci zvaničnog državnog organa i to ne više od njih pet. Znači, pet biračkih mesta je ,,dokaz“ da je cela Rusija bila pokradena. Da li ljudi koji ovo tvrde, a posebno koji ovo šire po našim medijima, imaju svest kakve gluposti pišu i izgovaraju?

Rusi su glasali da im se, ne daj Bože, elite koje su pre Putina ljuštile Rusiju u svakom pogledu više nikada ne vrate. Svakako je nerealno očekivati da u Podmoskovlju glasaju za Putina, kao što je nerealno očekivati da na Dedinju glasaju za Vučića. Dodatno, Rusi su Putinu dali toliku podršku zato što su time izrazili svoj otpor bestidnoj zapadnoj politici koja se vodi protiv Rusije.

Osvojiti preko 50 miliona glasova u zemlji u kojoj imate 109 miliona birača samo je pokazatelj žestokog otpora naroda koji veruje da lider kome su ukazali toliko poverenje može svoju zemlju da izvede na pravi put. Tu ne pomažu pare oligarha, niti bilo kakvi pritisci.

Jednako je i sa Srbijom. Može samozvana elita da mrzi Vučića od jutra do mraka, ali Dedinje i Vračar nisu Srbija. Tu žive uglavnom oni koji su od Srbije i naroda uzeli. Narod glasa za onog koga oseća da je deo njega, što svakako na Dedinju nikada neće osetiti za Vučića. To je jedina istina srpskih i ruskih izbora, koliko god se lažnim ruskim i srpskim elitama to ne dopada.

 

*Autor je advokat, narodni poslanik i član Predsedništva Srpske napredne stranke

Svet
Pratite nas na YouTube-u