Jakov Kedmi: Tramp neće slediti London u prekidanju odnosa sa Rusijom

,,Amerikanci se boje rata“, smatra izraelski geopolitičar

Izraelski geopolitičar Jkov Kedmi, koji je rukovodio u svojoj zemlji i tajnom službom Nativ, ubeđen je da će Sjedinjene Države samo formalno, na rečima, podržati Veliku Britaniju u njenim optužbama na račun Rusije povodom „trovanja Skripalja“.

Rekao je da je razlog krajnje jednostavan: Amerikanci se boje rata. Zato se Vašington može ograničiti „formalnim merama i moralnom podrškom“.

Kedmi je uveren da Donald Tramp neće želeti da rizikuje zbog „britanske histerije“.

Kedmi smatra da Velika Britanija svojim daljim antiruskim potezima može prinuditi Moskvu da sa Londonom prekine diplomatske odnose.

Po njegovoj proceni, Britanija je u iskušenjeu da i sama to učini, ali će je Rusija može – preteći.

Izraelski ekspert je uveren da je Tramp za svog pomoćnika za nacionalnu bezbednost postavio Džona Boltona da bi mogao da vodi samostalnu, ili bar – samostalniju, spoljnu politiku:

„Zar neko može da misli da Tramp menja pomoćnike da bi realizovao politiku bivšeg gradonačelnika Londona (Borisa Džonsona) ili da bi igrao kako Tereza Mej svira?!“.

Kedmi smatra da Mej nije u potrebnoj meri svesna šta znači postavljati ultimatume Rusiji, a SAD –shvataju.

„Amerikanci se nikada neće odlučiti za rat protiv Rusije jer znaju da bi to bilo preskupo. Osim toga, oni neće krenuti u rat protiv Rusije jer bi to za njih bili previše skupo.

On je uveren da Zapada može zaustaviti jedino moćna armije.

 

Izvor Fakti, 25. mart 2018.

Preporučujemo
Pratite nas na YouTube-u