Rusija apeluje na SAD da ,,mudro posavetuju svog mlađeg partnera“

Ruske diplomate upozoravaju da će se na svaki napad uzvratiti istom merom

Administracija američkog predsednika Donalda Trampa još uvek može da spreči negativne posledice slučaja „Skripalj“ po rusko-američke odnose, navodi se u komentaru Ambasade Rusije u SAD.

„Bela kuća još uvek može da spreči negativne posledice ove lažne istorije po to malo pozitivnog što je ostalo u rusko-američkim odnosima. Odnosi Rusije i SAD su viševektorski. Od njih zavisi strateška stabilnost u čitavom svetu. Oni ne treba da su taoci ovakvog očigledno režiranog sižea“, naveli su u ruskoj Ambasadi.

„Poslednjih dana u američkim medijima, očigledno uz pomoć rusofobičnih krugova establišmenta Vašingtona, pokrenuta je velika antiruska kampanja. Bez ijednog dokaza se tvrdi da iza trovanje bivšeg britanskog agenta Sergeja Skripalja i njegove ćerke Julije, koja je državljanka Rusije, stoji Moskva. Još pre ekspertize koju treba da sprovede međunarodna organizacija OZHO, sva krivica je prebačena na nas“, navodi se u komentaru.

„I taj apsurd malo koga ovde brine. Štaviše, predlaže se da se Moskva kazni. Sada treba mirno, profesionalno rešiti tragediju, izraditi zajedničke mere kako se nešto slično ne bi ponovilo“, saopštila je Ambasada.

„U ovoj situaciji vidimo jedinstvenu mogućnost za administraciju Vašingtona, kao glavnog saveznika Dauning strita. Ovih dana je ’mlađem‘ partneru kao nikad potreban savet i pomoć zasnovana na mudroj uzdržanosti sa druge strane okeana“, navodi se u komentaru.

„Više puta smo dokazali da ćemo na svaki ispad odgovoriti istom merom“, zaključile su ruske diplomate.

 

Izvor Sputnjik, 26. mart 2018.

Dnevne vesti
Pratite nas na YouTube-u