Zaharova: Prisustvujemo evropskoj „paradi suvereniteta“

,,Država koja odlazi iz EU, eksploatiše faktor solidarnostii namećući ostalima pogoršanje odnosa sa Rusijom“

Velika Britanija, koja izlazi iz Evropske unije, eksploatiše faktor solidarnosti i nameće onima koji ostaju pogoršanje odnosa sa Rusijom, izjavila je zvanična predstavnica Ministarstva inostranih poslova Rusije Marija Zaharova.

„Sada će početi ’parada suvereniteta‘ — podanička pojava političke podrške evropskih država Londonu“, napisala je Zaharova na svojoj stranici na Fejsbuku.

„Znate šta je najbolje u tom iskrivljenom tumačenju solidarnosti? Sve što se sada bude dešavalo u javno-diplomatskoj sferi će se objašnjavati prestonicama EU ’solidarnošću‘ sa Londonom zato što to zahteva jedinstvena spoljna politika EU. Čak bismo mogli i da se složimo s tim (iako ne), setivši se parole ’svi za jednog, jedan za sve‘ da nema jednog ’ali‘. Velika Britanija napušta EU. ’Bregzit‘ niko nije prekidao, i brakorazvodna parnica je u punom jeku. Odnosno, država koja odlazi iz EU, eksploatiše faktor solidarnostii namećući ostalima pogoršanje odnosa sa Rusijom“, smatra Zaharova.

Prema njenim rečima, „kada London izađe iz EU, niko ga neće povezivati sa formiranjem jedinstvene spoljne politike“.

„Moći će da biraju — ako požele da odigraju na zbližavanje, ako požele na udaljavanje, dok će zemlje iz EU biti vezane antiruskom solidarnošću koju su im nametnuli Britanci. Svi za jednog, i svi pod jednim — nova deviza koju je London poklonio Briselu“, zaključila je ona.

 

Izvor Sputnjik, 26. mart 2018.

Dnevne vesti
Pratite nas na YouTube-u