,,Američki đak“ komandovao otmicom Marka Đurića

Identifikovana osoba koja je predvodila ROSU u jučerašnji napad na kosovske Srbe

Potpukovnik kosovske policije je predvodio oko 40 specijalaca

Brutalnu i nasilnu akciju specijalnih jedinica kosovske policije u kojoj je priveden Marko Đurić predvodio je Mentor Šabani. Kako je rekao sinoć, u obraćanju naciji, predsednik Srbije Aleksandar Vučić, teroristička banda je upala u severnu Mitrovicu i uhapsila direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

Posle zvanične najave da će direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić i generalni sekretar Predsedništva Srbije Nikola Selaković doći u Kosovsku Mitrovicu na razgovor u okviru unutrašnjeg dijaloga, kosovska policija je aktivirala operativni plan, rekao je zamenik komandira Kosovske policije za region Sever, Besim Hoti.

U okviru tog plana, na Jarinje je upućeno oko 40 pripadnika kosovske policije, kao i dodatna policijska vozila, bez preciziranja o kojim jedinicama se radi i koje se imale zadatak da spreče Đurića da uđe na Kosovo.

„Mnogo je policajaca, dve policijske smene su na putu, dostupna su i dodatna vozila graničnoj policiji Kosova, dok ovu operaciju predvodi potpukovnik Mentor Šabani (Mentor Shabani)“, javili su prištinski mediji.

Taj Šabani je kasnije tokom predvodio i brutalnu akciju u kojoj je priveden Đurić u Mitrovačkom dvoru.

To je potvrdio i nekadašnji šef Koordinacionog centra za Kosovo i Metohiju Nebojša Čović u jutarnjem programu TV Prve, pokazavaši njegove fotografije.

„To je čovek, koji treba da bude upisan i naše knjige, u slučaju da pokuša da uđe u centralnu Srbiju“, rekao je Čović.

Kako je napomenuo, Šabani je tokom 2014. godine prošao obuku u bazi „Adem Jašari“, kod Prištine. Inače, ta obuka je sprovedena u saradnji sa Nacionalnom gardom Ajove.

„Videli smo brutalnu akciju, sa ciljem da se ponizi Srbija“, rekao je Čović.

 

Izvor Telegraf/Sputnjik, 27. mart 2018.

Preporučujemo
Pratite nas na YouTube-u