Novosti: Britanci traže da osudimo Ruse?

London traži da Beograd osudi Rusiju zbog navodnog trovanja Sergeja Skripalja, iako nema dokaza za rusku umešanost

U paketu višednevnih pritisaka na Beograd sa Zapada, od kojih je najbezočniji onaj da formalno ili neformalno priznamo lažnu državu Kosovo, pojavila se još jedna nečuvena preporuka, i to iz Londona.

Kako „Novosti“ nezvanično saznaju, Velika Britanija je diplomatskim kanalima prenela poruku našoj vladi da bi i Srbija morala nedvosmisleno da osudi trovanje Sergeja Skripalja, što praktično znači da za to optuži Rusku Federaciju!

Ova opasna očekivanja sa Ostrva dolaze u trenutku kada bukti diplomatski rat između Zapada i Moskve zbog intrigantnog trovanja nekadašnjeg ruskog špijuna, dok Beograd istovremeno vodi žestoku bitku da Priština ispoštuje svoj potpis na Briselskom sporazumu i konačno formira Zajednicu srpskih opština.

Tako se naša država, posle uzaludnih zahteva EU da se pridružimo sankcijama protiv Kremlja, ponovo uvlači u globalno nadvlačenje konopca između velikih sila, s nedvosmislenim očekivanjima da javno osudimo Moskvu za zločin u Solzberiju, u kojem njena uloga uopšte nije rasvetljena.

 

Autor D. Savić

 

Izvor Večernje novosti, 27. mart 2018.

Preporučujemo
Pratite nas na YouTube-u