Vučić i Skot saglasni: Provokacije neprihvatljive

Ambasador Skot apelovao je na obe strane da se usredsrede na normalizaciju odnosa kroz dijalog uz posredovanje EU

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i ambasador SAD Kajl Skot saglasni da su provokacije, upotreba sile i nepoštovanje neprihvatljivi.

Oni su danas razgovarali o događajima u Kosovskoj Mitrovici, u kojima je bio uhapšen Marko Đurić, direktor Kancelarije za KiM.

Takođe, tema razgovora bio je i sinoćnji razgovor predsednika Vučića sa pomoćnikom državnog sekretara SAD za evropska i evroazijska pitanja Vesom Mičelom.

Sagovornici su se saglasili i da je važno pokušati da se smanje tenzije, da sve strane mirno i staloženo pristupaju sporovima i da ih rešavaju, kao i da izbegavaju bilo kakve korake koji bi dalje komplikovali ionako napetu situaciju.

Ambasador Skot apelovao je na obe strane da se usredsrede na normalizaciju odnosa kroz dijalog uz posredovanje EU i izrazio spremnost njegove zemlje da podrži sve strane u pregovorima koji se odvijaju kroz dijalog, saopštila je Pres služba predsednika Republike.

Predsednik Vučić je rekao da smatra da Srbija, srpski predstavnici i Srbi ne snose nikakvu krivicu za incident, ali je u potpunosti saglasan sa ambasadorom Skotom da je očuvanje mira i stabilnosti od najvećeg interesa za sve koji žive na ovim prostorima.

 

Izvor Tanjug/B92, 28. mart 2018.

Dnevne vesti
Pratite nas na YouTube-u