Vulin Tačiju: Pred vojskom Jugoslavije si trčao, pred Vojskom Srbije ćeš puzati

„Priština šalje poruku hoćemo sever KiM, ali ne i Srbe, hoćemo manastrire, ali ne i SPC“

Ministar odbrane Aleksandar Vulin kaže da je visoka predstavnica EU Federika Mogerini došla samo u Beograd jer sa Beogradom razgovara, dok u Prištini naređuje.

On je naglasio da je Brisel prepoznao da se mora razgovarati sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem ukoliko „žele mir u regionu“, jer je situacija došla „do ivice“, nakon incidenata u Kosovskoj Mitrovici. Ministar odbrane je zatim dodatno zaoštrio retoriku.

Za predsednika Srbije kaže da ima strpljenja, da bi on lično na napade na Srbe odgovorio „pokazivanjem snage“, ali da je Vučić bio tu da kaže da postoji diplomatija.

„Kao što ste videli bio je u pravu. Međutim, važno je da poručimo svakome – nema ponavljanja martovskog pogroma, neće biti novog Bljeska i Oluje“, rekao je Vulin za Pink.

Komentarišući izjavu Ramuša Haradinaja da nije pročitao Briselski sporazum on je rekao da je teško pregovarati sa čovekom koji je karijeru započeo kao terorista koji je ubijao druge ljude. „Priština šalje poruku hoćemo sever KiM, ali ne i Srbe, hoćemo manastrire, ali ne i SPC“, naglasio je Vulin i dodao da su Tači i Haradinaj ujedinjeni kada su Srbi u pitanju, a da su inače međusobno u sukobu i da je najružnije stvari o Haradinaju čuo od Tačija.

Brutalni napad na Srbe u Mitrovici i hapšenje Marka Đurića okarakterisao je kao teroristički napad i otmicu direktora Kancelarije za KiM. „Države hapse, a terorističke organizacije otimaju. To što u Prištini kažu da su terorističkim napadom na Srbe potvrdili svoj suverenitet onda bi tako i Al Kaida i Islamska država bile suverene“, naglasio je Vulin.

On je rekao da Vojsci Srbije niko ne može da naređuje spolja i da jedino može da naređuje predsednik Srbije Aleksandar Vučić. „Što se Tačija tiče i njegove silne hrabrosti, prošli put je pred Vojskom Jugoslavije trčao, sledeći put pred Vojskom Srbije će puzati, samo ako bude potrebno“, zaključio je Vulin.

 

Izvor Tanjug/B92, 30. mart 2018.

Preporučujemo
Pratite nas na YouTube-u