Srpska Lista: Ne vraćamo se u vladu

,,I te kako smo spremni za izbore. Siguran sam da ćemo imati bolji rezultat nego na poslednjim lokalnim i parlamentarnim izborima“

Potpredsednik kosovske vlade i ministar za zajednice i povratak u ostavci, Dalibor Jevtić, rekao je danas građanima opštine Klokot da je Srpska lista spremna za vanredne parlamentarne izbore i da će na njima, ako budu raspisani, ostvariti još bolji rezultat.

„Spremni smo za parlamentarne izbore. Srspka lista naravno sada će delovati iz opozicije dokle god se ti izbori ne raspišu i situacija ne promeni. I te kako smo spremni za izbore. Siguran sam da ćemo imati bolji rezultat nego na poslednjim lokalnim i parlamentarnim izborima“, rekao je Jevtić.

On je podsetio da je Srpska lista na parlamentarnim izborima osvojila 90 odsto podrške, a na lokalnim je u svih deset opština izabrala svoje predstavnike.

SRPSKA LISTA: NE VRAĆAMO SE U VLADU
Svojim izlaskom iz kosovske Vlade Srpska lista je rekla šta misli o njoj i nikakav povratak u Vladu se ne razmatra, izjavio je danas poslanik Srpske Liste Igor Simić.

On je to kazao Tanjugu povodom tvrdnji albanskog poslanika Memljija Krasnićija da će se predstavnici Srba vratiti u kosovsku vladu nakon smena u policiji.

„Stav prema srpskom narodu i prema predstavnicima Srba iskazan je onog dana u Kosovskoj Mitrovici. Mi u takvu vladu ne možemo da se vratimo“, rekao je Simić.

Prema njegovim rečima, Srpska lista smatra da će biti raspisani vanredni izbori, a da je izjava Krasnićija, priprema za pozicioniranje pred izbore.

Kako je kazao, Lista se ne plaši tih izbora i dodao da ukoliko izbori budu raspisani da će osvojiti više glasova nego na prethodnim izborima.

On je ocenio i da se nakon izlaska Srpske liste iz kosovske vlade albanske stranke homogenizuju, a to je obrazložio činjenicom da je Lista pozvala druge stranke da se potvrde kao opozicija glasanjem protiv vlasti.

„To se nije dogodilo“, zaključio je on.

KRASNIĆI: SRPSKA LISTA BI MOGLA DA SE VRATI U VLADU
Poslanik kosovske Demokratske partije Memlji Krasnići tvrdi da bi Srpska lista mogla da se vrati u vladu nakon što je kosovski ministar unutrašnjih poslova Fljamur Sefaj podneo ostavku na zahtev kosovskog premijera Ramuša Haradinaja.

Krasnići tvrdi da tzv. kosovska vlada može da funkcioniše i sa 52 poslanika, ali takođe dodaje da postoji velika verovatnoća da će se Srpska lista vratiti u vladu, javljaju prištinski mediji.

Poslanik Demokratskog saveza Kosova Ljumir Abdiddziku pak kaže da se Srpska lista neće vratiti bez postavljanja novih uslova, što će biti protivno kosovskim interesima.

 

Izvor Tanjug/Večernje novosti, 04. april 2018.

Preporučujemo
Pratite nas na YouTube-u