Spisak kriminalaca iz CG kojima je zabranjen ulazak u Srbiju

MUP Srbije zabranio ulazak jednom broju lica iz CG koja bi mogla da ugroze bezbednost

Vođama “škaljarskog i “kavačkog” klana, Jovici Vukotiću i Slobodanu Kašćelanu, zabranjen je ulazak u Srbiju, saznaje “Sloboda” u vrhu MUP-a Srbije.

Osim ovoj dvojici, najnovijom odlukom bezbjednosnih službi Srbije, sa granice će, ukoliko krenu da uđu u Srbiju, biti vraćeni svi pripadnici te dvije kriminalne grupacije. MUP Srbije, nakon najnovijih dešavanja u Crnoj Gori i eskalacije sukoba među klanovima, odlučio je da sprovede potrebne akcije, kako bi se kriminalcima iz Crne Gore zabranio ulazak u tu zemlju.

“Zabranićemo ulazak u našu zemlju jednom broju lica za koje smatramo da mogu ugroziti bezbjednost i nastavićemo sa snažnim represivnim akcijama, kojima ćemo poslati jasnu poruku da takva lica nisu dobrodošla na teritoriju Srbije”, rekao je ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović.

Na spisku lica kojima neće biti omogućen ulazak u Srbiju, saznaje “Sloboda”, su Slobodan Kašćelan, Radoje Zvicer, Vladan Vučković, Jovan Vukotić, Igor Božović, Dragan Knežević, Predrag Knežević, Milan Vujotić, Damir Meljović i Igor Dedović. Svi oni su pripadnici “škaljarskog” i “kavačkog” klana, koji već nekoliko godina vode krvavi rat oko nestanka preko 300 kilograma kokaina. MUP Srbije kao nepoželjne označio je i Jova Đurovića, brata pokojnog Luke Đurovića, kao i Alana Kožara, koji se dovodio u vezu sa ubistvom policijskog inspektora Slavoljuba Šćekića.

Kao jedan od onih koji će biti vraćeni sa srpske granice, navodi se i Vuk Vulević, koji je sumnjičen da ima veze sa ubistvom Duška Jovanovića, vlasnika “Dana”, ali to nikada nije dokazano.

Interesantno je da se na najnovijem spisku policije u Srbiji našlo i ime Ivana Delića, koji je dovođen u vezu sa ubistvom Pavla Bulatovića, ministra vojnog, 2000. godine u Beogradu.

Takođe, zabrana je stavljena i Željku Bojaniću, nekadašnjem prvom saradniku Dragana Dudića Frica, koji se nalazi u bjekstvu, a koji se u Sloveniji potražuje zbog šverca narkotika.

 

Izvor IN4S, 05. april 2018.

Preporučujemo
Pratite nas na YouTube-u