Dugin: Treći svetski rat je prilično moguć

,,Puta nazad nema. Ako rata ne bude, to će biti kraj NATO pakta. A ako ga bude, to bi mogao biti kraj svih nas“

Ovog puta, rat je prilično moguć. Isto kao i 2008. godine u vreme sukoba u Gruziji, ili kao 2014. prilikom ujedinjenja Krima sa Rusijom, ili čak i više.

Afera Skripalj je bila potpuno izmišljena. Sada je potvrođeno da su on i njegova kćer potpuno zdravo i dobro. Radilo se o blefu, od početka. Isto je blef i optužba da je Asad sproveo hemijski napad.

Ali, ako se ova dva slučaja postave jedan pored drugog, a priprema se rat protiv Rusije, u tom slučaju, oni imaju smisla.

Nema drugog razloga, jer, nakon konkretnih koraka, koji su usledili nakon lažne afere Skripalj, sve se može sakriti, jedino velikom eskalacijom i teškim sukobom.

Ali, crvenu liniju smo već prešli. Puta nazad nema. Ako rata ne bude, to će biti kraj NATO pakta i zapadnjačke hegemonije. Trenutak je veoma ozbiljan. A, ako rata bude, to bi mogao biti kraj svih nas. Malo ranije nego što su planirali.

Većina američkih protestantskih fundamentalista veruje da će Armagedon početi u Svetoj zemlji, invazijom ruskih trupa na Izrael. Rusija = Gog i Magog. Kada za Jevreje skoro sve bude izgubljeno – hrabri, ponovo rođeni Amerikanci će uskočiti i poraziti zle Ruse. Posle će doći novi milenijum i uznesenje. Generacije političkih elita američkih desničara,  hrišćanskih cionista i svih mogućih teoretičara zavere su se obrazovali u jednom specifičnom čitanju Biblije – počevši od dispenzacionalista (Skofildova Biblija). Stotine hiljada ljudi iz vladajuće klase – protiv miliona jednostavnih ljudi.

Pre deset godina, izgledalo je kao apsolutno ludilo – ruske trupe na Svetoj zemlji? Kakva glupa pomisao.

Šta SADA? Ako dozivaš Armagedon, doći će. To se i događa.

Tačno u 1 sat (po moskosvskom vremenu), Tramp će sakupiti američke generale. Tema diskusije biće situacija u Siriji. Doneće odluku o delovanju. Izraelski napad je bio blaga i čisto simbolička akcija, iako su ulozi preveliki. Skoro svi izraelski političari su juče od Sjedinjenih država zahtevali da napadnu Asada.

U međuvremenu, američki senator Mekejn je optužio Trampa da je odgovoran za hemijski napad jer je najavio da će američke trupe napustiti Siriju.

Izgleda da smo u ratu sa Izraelom. A, nakon ponoći, po moskovskom vremenu, saznaćemo da li smo u ratu samo sa Izraelom…

Dobrodošli u Treći svetski rat, koji je došao malo pre planova. Kraj Kali-juge nije daleko…

 

Izvor Geopolitika.ru, 10. april 2018.

Pratite nas na YouTube-u