Ko će biti novi premijer Rusije?

Medvedev nije jedina opcija

Aktuelni premijer Rusije Dmitrij Medvedev ima najveće šanse da ostane na mestu predsednika Vlade, ali konačnu odluku doneće ruski predsednik Vladimir Putin, smatraju poslanici Državne dume Rusije.

Međutim, kako prenose mediji, među poslanicima je najviše onih koji ne žele da prognoziraju ko bi mogao da bude novi premijer, iako ima i onih koji misle da bi Putinova odluka mogla da bude nepredvidiva.

„Znam da kada je reč o kadrovima, naš predsednik nije baš predvidiv, tako da se mogu očekivati najrazličitija rešenja“, rekao je šef Komiteta Državne dume za socijalnu politiku Jaroslav Nilov.

Kada je reč o Medvedevu, predsednik Komiteta za razvoj građanskog društva Sergej Gavrilov tvrdi da će upravo Medvedev biti premijer i u novom sazivu Vlade, iako treba imati u vidu da nije bitna samo njegova uloga, već je bitna i uloga ministra finansija i ekonomskog razvoja.

Govoreći o mogućim alternativnim rešenjima, poslanici su mišljenja da bi premijersko mesto umesto Medvedeva mogli da zauzmu aktuelni vicepremijer Dmitrij Rogozin, ministar trgovine Denis Manturov, ministar poljoprivrede Aleksandar Tkačov, ili pak ministar građevine Mihail Menj.

 

Izvor Sputnjik, 26. april 2018.

Preporučujemo
Pratite nas na YouTube-u