Episkop Irinej: Nemački tabloid ,,Bljuc“ izaziva nepoverenje prema Crkvi

Eparhija bačka će ponovo tužiti Blic zbog kleveta

Otužna, etički i ljudski krajnje porazna, ali već i monotona praksa nemačko-švajcarskog tabloida Blic, u narodu već prozvan Bljuc, da uoči redovnih godišnjih zasedanja Svetog Arhijerejskog Sabora Srpske Pravoslavne Crkve plasira različite laži i somnabulne, bolesne maštarije, nastavljena je i ove godine. Naime, u današnjem štampanom izdanju prvo pero Bljuca, izvesna Željka Jevtić, potpisuje članak pod naslovom „Irinej bački želi da rehabilituje bludne vladike”.

Bez namere da demantujemo ovaj od prvog do poslednjeg slova lažni tekst, podsećamo uredništvo i vlasnike „Blitz-Bljuca“, da u Srbiji i dalje postoji pravni sistem i da funkcionišu sudovi. Kao i u slučaju nekoliko prethodnih klevetničkih i lažnih članaka, i ovog puta uslediće odgovarajuća zakonska sankcija, a na osnovu tužbe Eparhije bačke.

Znamo da su ljudi s one strane morala i časti, sa unapred određenim zadatkom da izazovu sablazan i nepoverenje prema Crkvi, kako bi srpski pravoslavni narod i njegova Otadžbina postali lakši plen domaćih i stranih mešetara, u svoj demonski plan ukalkulisali zakonske sankcije srpskih sudova. Znamo i da nadoknada za klevetničke tekstove na naslovnoj strani Bljuca u evrima, konvertibilnim markama ili drugoj valuti nije mala, ali da po večitom kursu iznosi trideset srebrenika. Zbog te tragične naknade Episkop bački Irinej duboko žali i one koji su srebrenike dali i one koji su ih primili. Žali ih, moli se za njih, da se pokaju i ispovede svoj greh. Dok ne bude suviše kasno…

 

Iz Kancelarije Episkopa bačkog

 

Izvor Vidovdan, 26. april 2018.

Preporučujemo
Pratite nas na YouTube-u