Nova polemika Skota i Vulina

„Ne znam bilo kog razumnog diplomatu koji misli da mu je Srbija kolonija“

Ministar odbrane Aleksandar Vulin rekao je danas povodom izjave američkog ambasadora Kajla Skota da ne zna ni jednog razumnog diplomatu koji misli da mu je Srbija kolonija, kao i ni jednog razumnog čoveka koji misli da Hrvatska protiv ustaštva treba da bude samo malo glasnija.

„Ne znam bilo kog razumnog diplomatu koji misli da mu je Srbija kolonija, a ne znam ni jednog razumnog čoveka koji misli da Hrvatska protiv ustaštva treba da bude samo malo glasnija“, rekao je Vulin za Tanjug odgovarajući na izjavu ambasadora SAD, Kajla Skota da ne zna bilo kog razumnog čoveka koji bi rekao da bi put ministra Vulina u Jasenovac poboljšao odnose sa Hrvatskom, kao i da Hrvati treba da budu malo glasniji protiv izraza prošlosti koji potiču iz ustaštva.

Skot je u intervjuu za Telegraf TV na pitanje kako da Balkan skine epitet bureta baruta, rekao da to zavisi od lidera tog regiona i da su, pre svega, odgovorni političari, koji će govoriti o budućnosti, a ne o prošlosti.

„Ne znam bilo kog razumnog čoveka koji bi rekao da bi put ministra Vulina u Jasenovac poboljšao odnose sa Hrvatskom. Sve strane treba da budu pametnije. I Hrvati imaju krivicu. Oni treba da budu malo glasniji protiv svih izraza prošlosti koji potiču iz ustaštva“, rekao je Skot.

 

Izvor Tanjug/Večernje novosti, 29. april 2018.

Dnevne vesti
Pratite nas na YouTube-u