Zorana Mihajlović postala savetnik Svetske banke za rodnu ravnopravnost

„Čast mi je da mogu doprineti jačanju položaja žena širom sveta“, rekla je Mihajlovićeva

Predsednica Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost i potpredsednbiuca Vlade Srbije Zorana Mihajlović je postala članica Savetodavnog odbora Svetske banke za rodnu ravnopravnost i razvoj (World Bank Group’s Advisory Council on Gender and Development).

Kako je saopštilo Koordinaciono telo, Mihajlović je, na poziv izvršne direktorke Svetske banke Kristaline Georgijeve, prihvatila učešće u radu Saveta.

Ministarka je ocenila da je taj poziv dokaz da su napori Koordinacionog tela „prepoznati na globalnom nivou“.

„Čast mi je da mogu doprineti veoma važnom procesu unapređenja rodne ravnopravnosti i jačanju položaja žena širom sveta. U poslednje četiri godine Srbija je stavila rodnu ravnopravnost među prioritetne oblasti strukturnih reformi i javnih politika“, izjavila je Mihajlović, koja je i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Savetodavni odbor Svetske banke za rodnu ravnopravnost i razvoj čine danska ministarka za razvojnu saradnju, izvršna direktorka Agencije Ujedinjenih nacija za rodnu ravnopravnost i osnaživanje žena (UN Women), kanadska ministarka za međunarodni razvoj, ministar za ekonomsko planiranje i socijalni razvoj Paragvaja, izvršna direktorka Insituta za žene, mir i bezbednost Univerziteta „Džordžtaun“ i druge ličnosti iz državnih institucija, civilnog i privatnog sektora i akademske zajednice.

 

Izvor Beta/N1, 02. maj 2018.

Pratite nas na YouTube-u