Pacoli po Aziji lobira za kosovsku nezavisnost

Pacoli u ,,ofanzivi“ za nova priznanja kosovske nezavisnosti

Šef kosovske diplomatije Bedžet Pacoli učestvovaće na ministarskoj konferenciji Organizacije za islamsku saradnju u Daki, 5. i 6. maja, gde je otputovao nakon posete Italiji, saopšteno je iz njegovog kabineta.

Pacoli će se, kako se navodi, na marginama tog skupa, sastati sa ministrima spoljnih poslova zemalja koje su priznale i sa onim koje nisu priznale jednostrano proglašenu kosovsku nezavisnost.

Najavljeno je da će Pacoli nakon konferencije Organizacije za islamsku saradnju, koja broji 57 država članica, posetiti još nekoliko azijskih zemalja, prenela je prištinska „Epoka e re”.

Ova Pacolijeva inicijativa pada uoči sednice Saveta bezbednosti UN o KiM, koja će biti održana 14. maja.

Beograd će na toj sednici predstavljati šef srpske diplomatije Ivica Dačić, koji će, kako su ranije preneli mediji, izneti argumente koji bi bar donekle trebalo da „poklope” pokušaje velikih sila da izdejstvuju nova priznavanja nelegalno proglašene nezavisnosti južne srpske pokrajine.

Dačić će pokušati da ubedi predstavnike onih država koje ne priznaju nezavisnost Kosova da ostanu pri tim pozicijama, ali i da lobira kod onih koji su to učinili da ponovo preispitaju odluku.

 

Izvor Tanjug/Politika, 03. maj 2018.

Dnevne vesti
Pratite nas na YouTube-u