Apel nemačkih intelektualaca Merkelovoj: Ne novom ratu protiv Rusije!

Istaknuti nemački intelektualci i javne ličnosti apeluju na kancelarku Angelu Merkel da ne uvlači zemlju u rat sa Rusijom

Više od 40 uglednih intelektualaca i javnih radnika, pre svega iz Nemačke, ali i drugih zemalja EU, od kojih su našoj javnosti najpoznatiji Vili Vimer, Klaus Hartman, Rudolf Hensel, Norman Peh, Ulrih Mis, Klaus fon Rausendorf i Rule fon Bizmark, uputili su dramatičan apel javnosti protiv pretnje ratom sa Rusijom.

Uoči Dana pobede (i Dana Evrope), dokument pod nazivom „DEKLARACIJA 8/9. maja 2018.“ objavljen je danas u listu Noje rajniše cajtung na pet jezika: nemačkom, engleskom, holandskom, srpskom i ruskom.

Među potpisnicima su se našli i srpski Evropljani Milica Radojković-Hensel, Gordana Beljkas i prof. dr Velimir Nedeljković.

Ovde prenosimo srpsku verziju dokumenta, koja dovoljno govori kakva je klima u EU u koju pokušavaju da uvuku Srbiju:

DEKLARACIJA 8/9. maja 2018.

Mi Evropljani kažemo NE ratu protiv Rusije!

Dva svetska rata su dovoljna!

U prošlosti je Nemačka dozvolila da je uvuku u Prvi svetski rat, a u Drugom svetskom ratu ruskom narodu je nanela neizmernu patnju.

Mi ne smemo dozvoliti da se to još jednom ponovi!

Ako nemačka vazalna vlast u svom saučesništvu sa ratnim huškačima iz Velike Britanije i Francuske, a pod vođstvom SAD i NATO, planira agresiju na Rusiju, ona to čini – ne u naše ime!

Poslednju reč o ratu i miru imamo mi građani!

Mi kažemo NE ratu i nasilju u međunarodnim odnosima i osuđujemo nastavak ratnog huškanja, naoružavanja i militarizacije!

 

Izvor Fakti, 04. maj 2018.

Pratite nas na YouTube-u