Fizički obračun aktivista LDP i SRS nadomak Hrtkovaca

Incident u naselju na svega sedam kilometara od Hrtkovaca

Šestoro mladih ljudi, predvođeni funkcionerom LDP Đorđem Žijovićem, razvili su danas tokom okupljanja radikala u selu Jarak nadomak Hrtkovaca transparent na kome je pisalo „Šešelj je ratni zločinac“, nakon čega je došlo do obračuna.

Naime, pripadnici SRS, videvši natpis, napali su grupu i došlo je do manjeg fizičkog obračuna, u kom je Žujović zadobio više udaraca u glavu.

Žujović je prethodno u megafon rekao: „Šešelj je ratni zločinac, to treba cela Srbija da zna“, kada mu je jedan od okupljenih iz grupe radikala prišao s leđa i udario ga pesnicom u glavu.

Žujović je zadobio još nekoliko udaraca, ali je policija brzo reagovala i sprečen je veći sukob. Potom je funkcioner LDP-a, zajedno sa svojim pratiocima, izveden iz sela.

Sve vreme okupljeni radikali i simpatizeri Vojislava Šešelja su vikali i vređali predstavnike LDP: „Marš iz Srbije“, kao i „Ustaše, ustaše“.

Policija ih je ispratila iz Jarka, mesta na samo sedam kilometara od Hrtkovaca, a istovremeno je blokirana ulica.

Kako je saopšteno iz MUP – a, za osobom koja je danas u mestu Jarak udarila predstavnika Liberalno demokratske partije se intenzivno traga.

Ministar unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović naložio je istragu koja će utvrditi da li je bilo propusta u radu policije prilikom ovog incidenta.

Ukoliko se utvrdi da pripadnici policije nisu preduzeli sve neophodne mere kako bi sprečili incident, protiv njih će biti preduzete odgovarajuće disciplinske sankcije.

 

Izvor Blic, 06. maj 2018.

Dnevne vesti
Pratite nas na YouTube-u