Vučić za Fajnenšel tajms: Opsednut sam Kosovom

„Srbija je proizvela više istorije nego što može da prihvati“, izjavio je Vučić

U intervjuu „Fajnenšel tajmsu„, predsednik Srbije Aleksandar Vučić navodi da je „opsednut“ Kosovom i da bez rešenja tog problema sve što je do sada ostvario neće biti održivo.

Fajnenšel tajms piše da Vučić, kako bi se Srbija kvalifikovala za članstvo u EU, prvo mora da reši status Kosova.

„Opsednut sam Kosovom. Ukoliko ne rešimo taj problem, sve što smo do sada postigli neće biti održivo. Prva kriza bi nas uništila“, rekao je Vučić.

Fajnenšel tajms podseća da je predsednik Srbije počeo političku karijeru kao ultranacionalista, ali i da je 2008. godine sa grupom kolega raskinuo saradnju sa „radikalnim srpskim nacionalističkim ideologom Vojislavom Šešeljom“ i formirao Srpsku naprednu stranku.

Danas, piše Fajnenšel tajms, Vučić podržava članstvo u EU kao katalizator promena i konačni dokaz da je Srbija pobegla iz noćne more Miloševićevih godina.

„Još jedan rat bi uništio zemlju i budućnost srpskog naroda zauvek“, rekao je Vučić.

Naveo je i da on nije peti stub Vladimiru Putinu u Evropi i da je ruskom predsedniku jasno rekao da Srbija ostaje na evropskom putu.

Kaže da ne učestvuje u takmičenju za što veću popularnost i da nema potrebu da bude voljen i prihvaćen.

„Srbija je proizvela više istorije nego što može da prihvati“, konstatuje predsednik Vučić u intervjuu Fajnenšel tajmsu i navodi da je, kako je rekao Vinston Čerčil, „najvažnija stvar sačuvati mir i smirenost“.

 

Izvor Fajnenšel tajms/RTS, 15. maj 2018.

Dnevne vesti
Pratite nas na YouTube-u