Sastali se lider DSS i Đilas – novi DOS?

,,Ukrupnjavanje opozicije neophodno“, smatra lider DSS

Predsednik DSS Miloš Jovanović sastao se s liderom Saveza za Srbiju Draganom Đilasom i za list Danas izjavio da je neki vid ukrupnjavanja opozicije neophodan.

Jovanović je potvrdio da je do susreta došlo, i na pitanje da li bi Savez za Srbiju mogao da postane novi DOS, odgovorio da analogija sa 2000. godinom nije odgovarajuća.

„Istorijski kontekst je danas u mnogo čemu različit. S druge strane, već sam rekao nakon beogradskih izbora da će neki vid ukrupnjavanja opozicije biti neophodan ali da se u tom ukrupnjavanju politika i ideologija ne smeju staviti u drugi plan“, istakao je lider DSS-a.

On je rekao da ohrabruje Đilasov stav da se ne sme ništa preduzimati ili potpisivati što bi podarilo dodatni legitimitet secesiji Kosova i Metohije.

„A u kontekstu krajnje onespokojavajućih i sve eksplicitnijih poruka vlasti o problemu naše južne pokrajine kao i sve neverovatnijih i nedoličnih javnih obraćanja predsednika Aleksandra Vučića, i ideja o prelaznoj vladi se polako nameće kao tema za ozbiljno razmišljanje“, dodao je Jovanović.

Prema njegovim rečima, „situacija (u Srbiji) je naprosto loša“ u ekonomskom smislu, kao i po pitanju slobode medija.

Jovanović je na kraju zaključio da radi na konsolidaciji novog DSS i najavio skori izbor profesora FPN Siniše Atlagića za člana Predsedništva.

 

Izvor Beta/B92, 31. maj 2018.

Preporučujemo
Pratite nas na YouTube-u