Ukrajinska vojska zapucala na OEBS u blizini Donjecka

Napad svedoči o rastu tenzija u Donbasu, međutim nije bilo žrtava

Ukrajinska vojska otvorila je vatru po koloni automobila specijalne posmatračke misije OEBS-a i Ministarstva za vanredne situacije Donjecke Narodne Republika (DNR), izjavio je neimenovani predstavnik Zajedničkog centra za kontrolu i režim prekida vatre na Jugoistoku Ukrajine.

Incident se dogodio oko 10 časova pre podne u blizini fabrike pijaće vode u Jasinovati kod Donjecka, a tom prilikom niko nije stradao.

Prema njegovim rečima, kolona automobila kretala se u pravcu fabrike, a sa zapadne strane izletelo je blindirano vozilo iz kog je jedan ukrajinski vojnik zapucao.

Trenutno pripadnici Ministarstva za vanredne situacije DNR rade na razminiranju teritorije kako bi pripadnici OEBS-a mogli bezbedno da priđu Jasinovati.

Nešto ranije se oglasio i specijalni predstavnik OEBS-a Martin Sajdik, koji je rekao da se u Donbasu i dalje krši primirje, pre svega u blizini Donjecka.

Fabrika pijaće vode snabdeva 400.000 ljudi sa obe strane linije razgraničenja, ali to mesto i dalje predstavlja žarište oružanih sukoba.

 

Izvor Sputnjik, 31. maj 2018.

Dnevne vesti
Pratite nas na YouTube-u