Izbori u DS: Zoran Lutovac novi šef demokrata

Dragan Đilas poručio: „Čekamo vas u Savezu za Srbiju“

Zoran Lutovac novi je predsednik Demokratske stranke, rezultati su glasanja delegata na današnjoj izbornoj skupštini DS u Beogradu, saznaje „Blic„.

Kandidati za šefa demokrata su, pored Lutovca, bili i Gordana Čomić i Branislav Lečić. Lutovac je dobio glasove više od 50 odsto delegata i time pobedio već u prvom krugu glasanja.

Kako saznajemo, glasalo je 1.260 delegata. Lutovcu je poverenje dalo 659 delegata, Gordani Čomić 463, a Branislav Lečić osvojio je 123 glasa.

U obraćanju posle izbora za novog lidera DS, Zoran Lutovac je pozvao članove stranke da zajedno rade na njenom jačanju i rekao da bez DS-a neće biti promena i poboljšanja u Srbiji.

— Zato zajedno moramo da pobedimo apatiju, da izađemo u susret milionima koji su bili jednom sa nama – poručio je Lutovac, te naveo da će raditi na tome da se socijalna baza DS-a ojača: „Da se ponovo čuje glas svih onih koji u nama imaju pouzdanog partnera za budućnost“

Demokrate su danas, pored novog predsednika, birale i pet potpredsednika stranke, kao i predsednika Političkog saveta i članove stalnog sastava Glavnog odbora.

Za potpredsednike su izabrani Aleksandra Jerkov, Dragana Rakić, Dragoslav Šumarac, Dejan Nikolić i Saša Paunović.

Izbori u Demokratskoj stranci su usledili pošto je predsednik DS Dragan Šutanovac podneo ostavku posle loših izbornih rezultata na beogradskim izborima na kojima su demokrate osvojile 2,25 odsto glasova izašlih birača.

Jedan od prvih koji je, pored protivkandidata i delegata, čestitao Lutovcu i Demokratskoj stranci na izboru je nekadašnji lider ove stranke Dragan Đilas, koji je na Tviteru poručio i „Čekamo vas u Savezu za Srbiju!“.

 

Izvor Blic, 03. jun 2018.

Dnevne vesti
Pratite nas na YouTube-u