Albanski mediji demantovali sebe: Ipak nema srpske vojske

Na Jarinju ipak nema pripadnika Vojske Srbije

Prištinski mediji demantovali sami sebe samo nekoliko sati nakon što su objavili da su na prelazu Jarinje viđeni naoružani srpski vojnici.

„Redovna vojska Srbije i Žandarmerije raspoređena je juče ujutru u blizini graničnog prelaza Jarinje sa Kosovom u svernom delu zemlje“, objavila je ranije danas prištinska Gazeta ekspres.

Kosova pres je izvestila da je nekoliko naoružanih vojnika na granici Kosovo-Srbija, ali ispostavilo se da to nije istina, naveo je ovaj medij pozivajući se na portal Gazeta metro.

Metro je, naime, objavio pozivajući se na svoja saznanja u, kako se navodi visokim krugovima Kosovske policije na severu, da je sve u vezi sa pripadnicima Vojske Srbije na administrativnoj liniji „izmišljotina i pogrešna informacija,“ te da na Jarinju nema ni jednog srpskog vojnika.

O navodnom prisustvu pripadnika Vojske Srbije na prelazu Jarinje nije se oglasila Kosovska policija, a ni predstavnici privremenih kosovskih institucija. U svom demantiju Gazeta ekspres prenosi da se „srpski vojnici na Jarinju nisu viđeni od proglašenja kosovske nezavisnosti“.

Navodi, međutim, da su se navodno na drugim pelazimo, kao što je Bela Zemlja, mogli videti srpski vojnici koji su bili na „neutralnoj tački granice“.

 

Izvor Tanjug/B92, 04. jun 2018.

Dnevne vesti
Pratite nas na YouTube-u