Već 30 sati ni traga od nestalog novinara

Potraga policije za sada bez rezultata

Potraga za nestalim novinarom traje preko 30 sati. Traže ga sve raspoložive jedinice MUP-a, žandarmerija, ronioci, helikopteri, ali od njega ni traga.

Podsetimo novinar Stefan Cvetković iz Bele Crkve nestao je u noći između srede i četvrtka. Policija je pronašla parkiran automobil, koji je on koristio, a koji je u vlasništvu njegovog oca, otvorenih vrata i upaljenih svetala.

Kako je saopšteno iz MUP-a, u Belu Crkvu je iz Beograda odmah upućeno više desetina pripadnika Žandarmerije, zatim ronioci zbog pretrage jezera i kanala Dunav-Tisa-Dunav, kao i pripadnici kriminalističke policije. Na lice mesta upućeno je i više vodiča službenih pasa Policijske brigade, a angažovana su i dva helikoptera Ministarstva unutrašnjih poslova koji nadleću teren u okolini Bele Crkve.

Policija intenzivno rasvetljava sve okolnosti ovog slučaja, potvrdio je danas u Kruševcu i predsednik Srbije Aleksandar Vučić. „Svakih 15 minuta me Gašić i Stefanović obaveštavaju. Rekao bih da su svi resursi na raspolaganju policiji i BIA-i u Beloj Crkvi. nadam se da će uspeti da reše taj slučaj. Više detalja o ovom slučaju ne mogu da iznosim“, rekao je Vučić juče.

Nestali novinar u žižu javnosti dospeo je više puta, jer je tokom godina u više navrata govorio da mu prete smrću zbog tekstova u kojima je pisao o korupciji i zloupotrebama.

Poslednji slučaj na kom je radio bilo je ubistvo Olivera Ivanovića, za koje tvrdi da je bilo plaćeno 40.000 evra.

 

Izvor B92, 15. jun 2018.

Dnevne vesti
Pratite nas na YouTube-u