Blic: Sastanak Putina i Trampa bi mogao da donese rešenje za KiM

Putin i Tramp će za Kosovo imati minut, ali to je dovoljno da se stvari pomere sa mrtve tačke

Velika šansa da se reši kosovsko pitanje leži u susretu Trampa i Putina u Helsinkiju, jer bi ta dva lidera trebalo da se o tom pitanju dogovore, piše „Blic„.

Naime, prema tvrdnjama tog lista, koji se poziva na svoje diplomatske izvore, to je plan i srpskog državnog vrha i predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

„Evropa nema ni snage, ni volje, ni mogućnosti da natera Albance da urade nešto. Zato je ideja da se o ovom suštinski važnom pitanju za nas dogovore Putin i Tramp, a da Evropa to potom prihvati kao konačno“, navodi taj izvor „Blica“ i dodaje da su sve oči uprte u sastanak ruskog i američkog predsednika, koji je zakazan za 16. jul u Helsinkiju.

Sagovornik „Blica“ navodi i da će Vladimir Putin i Donald Tramp za Kosovo imati minut, ili taman onoliko vremena da razmene nekoliko rečenica, ali i to bi bilo dovoljno da se stvari pomere s mrtve tačke i priđe bar malo bržem rešenju.

„Tramp i Putin će do kraja godine odlučiti o Kosovu i Metohiji. To je ozbiljna šansa da se dođe do rešenja. Džaba opcije koje nudi EU kada ni jedna strana na njih ne pristaje“, kaže još izvor beogradskog lista.

Podseća se i da je američki ambasador u Srbiji izjavio za RTS da bi rešenje kosovskog pitanja moglo da se dogodi možda čak i do kraja ove godine.

 

Izvor Blic/B92, 03. jul 2018.

Preporučujemo
Pratite nas na YouTube-u