Ukrajinski neonacisti pozdravili hrvatske reprezentativce (VIDEO)

Neonacistički ukrajinski bataljon „Azov“ navija za hrvatsku reprezentaciju

Neonacistički bataljon „Azov“ poslao je video poruku podrške Domagoju Vidi i Ognjenu Vukojeviću uz pozdrave „Slava Ukrajini, za dom spremni“.

Na snimku se vidi dvadesetak pripadnika bataljona koji su razvili zastave Hrvatske i Ukrajine. Najpre na ukrajinskom a onda i na hrvatskom jeziku, pred kamerom se obratio jedan od pripadnika bataljona.

„Dobar dan. Mene zovu Denis Šeler, Hrvat, dobrovoljac puka ’Azov‘. Zajedno sa svojim ukrajinskim pobratimima i saborcima, i saborcima koji su ovde iz drugih zemalja, hoćemo da damo podršku hrvatskoj reprezentaciji na velikom uspehu. Posebno Domagoju Vidi i Ognjenu Vukojeviću, koji u velikoj pobedi nisu zaboravili na zemlju koja je sad u problemima u kakvima je Hrvatska bila 1991. i koju su je se setili. Momci, mi vas i dalje podržavamo, pozivamo sve Hrvate da nastave i dalje da podržavaju Ukrajinu. Kada je nama bilo teško, ni mi nismo bili sami. Slava Ukrajini, za dom spremni“, rekao je pripadnik ’Azova‘, a sve povodom snimka koji su Vida i Vukojević, uz poklič „Slava Ukrajini“, objavili nakon četvrtfinalne pobede nad Rusijom na Mundijalu.

Snimak je objavljen na društvenoj mreži „Fejsbuk“, na stranici „Moderna armija“. Uz snimak objavljen je i komentar „Osećamo se snažno uz Hrvatsku“.

Prema izveštajima „Amnesti internešenela“, grupa desno orijentisanih ukrajinskih nacionalista, koji sebe nazivaju bataljonom „Ajdar“, odgovorni su za ratne zločine na teritoriji istočne Ukrajine.

 

Izvor Blic/Sputnjik, 11. jul 2018.

Preporučujemo
Pratite nas na YouTube-u