Mediji: Na Kosovu uhapšeni atentatori BIA

U hapšenju učestvovala tzv. ,,Kosovska obaveštajna agencija“

Policija Kosova sinoć uhapsila nekoliko osoba zbog osnovane sumnje da su plaćene ubice i da imaju veze sa Bezbednosno informativnom agencijom Srbije.

Izvori portala gazetablic.com u Policiji Kosova kazali su da je jedan uhapšeni državljanin Srbije, dok su ostala dvojica crnogorski državljani. „Trojica uhapšenih imaju veze sa BIA i sva trojica su osumnjičeni kao plaćene ubice“, kazao je izvor tog portala. RTS prenosi da je uhapšeno četvoro, a da je četvrti Albanac.

U akciju hapšenja pored policije bila je uključena i Kosovska obaveštajna agencija, a kako prenosi RTS hapšenja su izvedena na osnovu nalogu Interpola. Takođe, navodi se i da su među uhapšenima Mario Milošević (38) i Đorđe Pavićević (31).

Obojica su osumnjičeni za ubistva i kidnapovanja ljudi, poslednjih nekoliko godina u Crnoj Gori. Identitet ostalih uhapšenih nije još otkriven. Svi se terete da su povezani sa ubistvima i kriminalom.

Uhapšeni su predati pravosudnim organima u dalju proceduru. RTS prenosi da je policija u istoj akciji, u naselju „Emšir“ u Prištini, tragala i za dvoje Srba. Pretresala je stan u kojem žive i pronašla vatreno oružje, municiju i narkotike, a osumnjičene srpske nacionalnosti nije pronašla. Navodi se da je u akciji učestvovalo 30-ak policajaca.

Iz policije nisu potvrdili da li su uhapšeni saradnici BIA.

KO SU UHAPŠENI MILOŠEVIĆ I PAVIĆEVIĆ
Kako piše „Blic„, Mario Milošević važio je za glavnom egzekutora crnogorskog klana. Milošević se potraživao po Interpolovoj poternici raspisanoj od strane NCB Interpol Podgorica zbog sumnje da je zajedno sa Igorom Mašanovićem (22) i Vukanom Vujačićem (23) ubio Radomira Đuričkovića 10. oktobra 2016. godine u Cetinju.

Milošević se od strane crnogorske policije, osim osnovane sumnje da je počinio ovo krivično delo, potražuje zbog indicija koje ukazuju na sumnju da je učestvovao u više likvidacija počinjenih na teritoriji Crne Gore koje su posledica sukoba organizovanih kriminalnih grupa, a što će biti predmet daljih policijsko tužilačkih aktivnosti u smislu obrade i dokazivanja, saopšteno je iz policije.

Inače, prošle godine u Beogradu ranjen je i brat ubijenog Đuričkovića, Miloš. Istražitelji su tada sumnjali je pokušaj ubistva Miloša Đuričkovića nastavak rata između kotorskih kriminalnih grupa, škaljarskog i kavačkog klana, koji je počeo posle nestanka 300 kilograma kokaina u Španiji.

Pavićević je iz Nikšića i bio je u društvu Miloševića. On je, kako pišu beogradski mediji, pobegao 3. jula 2018. godine iz medicinske ustanove gde je izdržavao kaznu zatvora zbog krivičnog dela otmica u sticaju sa krivičnim delom iznuda u pokušaju.

 

Izvor Beta/Tanjug/B92, 19. jul 2018.

Dnevne vesti
Pratite nas na YouTube-u