Stefan Cvetković tvrdi da su pucali na njegov automobil

Cvetković je rekao da je veoma uplašen i da će se skloniti u Rumuniju

Novinar Stefan Cvetković iz Bele Crkve izjavio je da su nepoznate osobe pucale na automobil kojim je upravljao.

Cvetković je agenciji Beta ispričao da je večeras oko 21 sat u blizini Bele Crkve, dok je vozio kola, iz automobila koji se kretao iza njega neko otvorio vatru, kako je rekao, „iz automatskog oružja“.

On je dodao da je prijatelj koji je u njegovom automobilu sedeo na mestu suvozača, bio naoružan i uzvratio je paljbu, nakon čega se drugi automobil zaustavio.

Naveo je da ni on, ni njegov saputnik nisu povređeni, a da je na automobilu vidljivo nekoliko rupa od metaka. Cvetković je rekao da je veoma uplašen i da će se skloniti u Rumuniju.

Cvetković je takođe tvrdio da ga je u ponedeljak uveče napala osoba iz Bele Crkve, kao i da mu je prošle nedelje u kafiću u Beloj Crkvi prišla nepoznata osoba i metalnim predmetom udarila po glavi, posle čega je, kako je rekao, pokušao da pobegne sa mesta događaja, ali je napadač pokušao da ga pregazi automobilom.

Osumnjičeni za napad na Cvetkovića uhapšen je u utorak, 10. jula.

Nestanak novinara Stefana Cvetkovića bio je prijavljen 13. juna kasno uveče, a visoki državni funkcioneri su 15. juna rano popodne saopštili da je Cvetković pronađen.

Cvetković je 19. juna u Beogradu održao konferenciju za novinare na kojoj je ostao pri svojim tvrdnjama da su ga otela trojica nepoznatih ljudi, od kojih su dvojica na glavi imali maske, a treći koji nije nosio masku je imao „nešto slično policijskoj znački“.

Nadležni organi otvorili su nakon toga istragu protiv Cvetkovića zbog navodnog lažnog prijavljivanja otmice.

 

Izvor Beta/N1, 19. jul 2018.

Dnevne vesti
Pratite nas na YouTube-u