Vulin u Kini: Kakve su mogućnosti za saradnju dve vojske?

Pokušavamo ubrzano da nadoknadimo tehnološki zaostatak naše vojske, poručio je ministar odbrane

Izaslanik predsednika Republike Srbije i vrhovnog komandanta Vojske Srbije ministar odbrane Aleksandar Vulin započeo je zvaničnu posetu Narodnoj Republici Kini.

Prvog dana posetio je dve kineske kompanije namenske industrije, „AVIC“ i „CASIC“, koje se bave razvojem i proizvodnjom aviona, helikoptera, bespilotnih letelica i PVO sistema.

„Danas sam ovde da bih video šta kineski partneri proizvode, šta mogu da nam ponude. Na prvom mestu smo zainteresovani za osvajanje tehnologija kojim bismo i mi bili u stanju da proizvodimo različite sisteme, a onda naravno i za određene gotove borbene sisteme koji i te kako mogu da znače našoj vojsci. Za Vojsku Srbije jako je važno da uhvatimo korak sa svetom“, izjavio je ministar Vulin.

Vulin je podsetio i da Vojska Srbije dugi niz godina nije obnavljana.

„Slobodno možemo reći da nekih tridesetak godina nismo obnavljali vojsku i da smo tehnološki zaostajali za svetom. I sada, od 2012. godine kada je Aleksandar Vučić postao ministar odbrane, pa do danas, pokušavamo ubrzano da nadoknadimo taj zaista veliki zaostatak — sve ono što smo zapustili nekada zato što nije bilo novca, a nekada planski i namerno u cilju uništavanja naše vojske. Ta vremena su prošla“, rekao je ministar Vulin.

 

Izvor Sputnjik, 23. jul 2018.

Dnevne vesti
Pratite nas na YouTube-u