Novosti: Vojska Srbije podigla borbenu gotovost zbog Kosova

Od organa bezbednosti se očekuje pojačano delovanje

Vojska Srbije preventivno je podigla borbenu gotovost na celoj teritoriji zbog tenzija na Kosovu i Metohiji, pišu “Večernje novosti”.

Novosti” dodaju i da su bezbednosne službe pojačale svoje aktivnosti kako bi se predupredili navodni planovi vlasti u Prištini da izazovu nemire u, ali i delovanje pojedinih krugova u Srbiji koji, kako se navodi, lažnim vestima unose nemir među srpsko stanovništvo severno i južno od Ibra.

Juče je zasedao Savet za nacionalnu bezbednost posle koga je direktor kancelarije za Kosovo Marko Đurić izjavio da je Srbija „sistemski oslabljena lažnim optužbama za scenarije protiv svog naroda na Kosovu“, koje su, kako kaže, izgovarali razni politički i verski predstavnici.

Naveo je i da se od organa bezbednosti očekuje pojačano delovanje jer je u pitanju, kako kaže, „deo organizovanog scenarija u koji su umešane i strane službe“.

Situacija u severnom delu Kosovske Mitrovice je od jutros mirna i bar se na ulicama ne može primetiti nikakva napetost, javlja reporter N1 Nenad Božović.

Jedinice Kfora su, kako kaže, i dalje na jezeru Gazivode, a iz te vojne misije navode da je reč o redovnim aktivnostima koje nemaju nikakve veze sa navodnim planiranim zauzimanjem tog jezera od strane vlasti u Prištini.

 

Autor Nenad Božović

 

Izvor Večernje novosti/N1, 05. avgust 2018.

Dnevne vesti
Pratite nas na YouTube-u