DSS raskinuo lokalne koalicije sa SNS-om zbog „predaje Kosova“

„Politika DSS-a je plitkoumna“, ocenio Marko Đurić

Predsedništvo Demokratske stranke Srbije (DSS) odlučilo je da svi opštinski odbori DSS-a raskinu lokalne koalicije sa Srpskom naprednom strankom (SNS).

Predsednik DSS-a Miloš Jovanović kazao je novinarima da je koalicija sa naprednjacima raskinuta u 14 opština ali nije mogao da precizira u koliko bi lokalnih samouprava SNS mogao ostati bez vlasti posle te odluke DSS-a.

Iako je rečeno na konferenciji za novinare u sedištu stranke u Beogradu, odluka o raskidu koalicije sa SNS-om je doneta „zbog upuštanja u veleizdaju, odnosno predaju Kosova i Metohije“.

Jovanović je dodao da raskid lokalnih koalicija sa SNS-om nema veze sa eventualnim ulaskom Demokratske stranke Srbije u opozicioni Savez za Srbiju.

SNS: POSTUPCI DSS DAJU PODRŠKU DALjOJ RAZGRADNjI SOPSTVENE DRŽAVE
Srpska napredna stranka je reagovala na ovu vest, navodeći da je DSS u stvari stranka koja je odgovorna za raspad sopstvene države.

„Nadaju se valjda u DSS-u da su i građani Srbije zaboravili da su oni glavni krivci za razbijanje države, da je upravo njihovo nečinjenje dok su bili na vlasti dovelo do toga da se Crna Gora odvoji od Srbije a da Priština u međunarodnoj zajednici stekne ključnu podršku za jednostrano proglašenje nezavisnosti“, naveo je potpredsednik SNS i direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić.

Kako je naveo, politika DSS je „plitkoumna“ i njihovi postupci daju „jasnu podršku daljoj razgradnji sopstvene države i slabljenju pregovaračke pozicije Srbije u trenutku kada predsednik Vučić čini sve što može kako bi se došlo do održivog i kompromisnog rešenja za Kosovo i Metohiju, kojim bi se obezbedio dugoročni mir i ekonomski prosperitet Srbije“.

 

Izvor Beta/N1, 06. avgust 2018.

Dnevne vesti
Pratite nas na YouTube-u