Vlada CG: Marković nije ništa obećao Vučiću

Govorilo se samo o unapređenju položaja srpske zajednice u Crnoj Gori

Iz Vlade Crne Gore su u utorak, kako prenosi TVCG, demantovali navode predsednika Srbije Aleksandra Vučića da mu je crnogorski premijer Dušško Marković tokom boravka u Beogradu 2017. obećao da će Crna Gora voditi računa o interesima Srbije pred važžne i značajne datume.

Kako je kratko saopšteno iz Vlade Crne Gore za TVCG, premijer Dušško Marković nije prošle godine niššta obećao predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, već je samo govorio o unapređenju položžaja srpske zajednice u Crnoj Gori.

U tom smislu Marković je, kako se navodi, rekao da će Crna Gora i njegova vlada posebno, biti snažno posvećene očuvanju i unapređenju položžaja srpske zajednice, ali i „pažžljivom odnosu prema onome ššto su glasovi ili nezadovoljstvo i primedbe koje dolaze iz srpske zajednice“.

Marković je tada Vučiću preneo, podsetila je TVCG, i da sa njim i sa srpskom vladom žele da iskreno razgovaraju o tim pitanjima, dodajući da za takav dijalog nisu potrebni posrednici niti političke platforme bilo koje stranke.

— ŽŽelim da vas uverim da je srpski jezik ćirilica ustavna kategorija, da iz budžeta u okviru našših mogućnosti podržavamo i podstičemo poziciju srpske zajednice – preneo je tada Marković srpskom predsedniku, a podsetila TVCG, ali je i poručio da ukoliko postoje problemi, a on veruje da postoje, ima prostora da se o njima razgovara.

— Spremni smo da zajedno sa vama taj prostor šširimo i da pronalazimo najbolje odgovore, jer je to u duhu našeg prijateljstva i našeg ukupnog interesa – kazao je Marković, a preneto je na sajtu RTCG.

 

Izvor Tanjug/Blic, 08. avgust 2018.

Dnevne vesti
Pratite nas na YouTube-u